Анимацията и нейното значение в ресторанстьорството


Категория на документа: Други


 ИКОНОМИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ВАРНА

КОЛЕЖ ПО ТУРИЗЪМ

КУРСОВА РАБОТА

на тема: Роля и значение на анимацията в ресторант "Зелени камъни" - гр. Варна

СЪДЪРЖАНИЕ

•Кратка характеристика на изследвания обект - ресторант "Зелени камъни", Варна

•Анимацията и нейното значение в ресторант "Зелени камъни", Варна

•Препоръки за подобряване и усъвършенстване на анимацията в обекта

Кратка характеристика на обекта:

Ресторант "Зелени камъни" е един от най-старите ресторант-механи в град Варна. Преди демократичните промени през 1989г. е носил името ресторант "Девня". След това е преименуван на "Зелени камъни", което име носи и до днес. Ресторантът е изградил солиден имидж през годините, благодарение на приятната атмосфера и качественото обслужване на клиентите.

Ресторант-механа "Зелени камъни" е разположен в кв. Трошево, улица "Младежка" 39, град Варна. Капацитета на заведението е за приблизително 160 човека, като вътрешната организация на обслужване е съставена от маси за по 4 до 20 човека. В средната част на ресторанта е разположен голям дансинг, на който се провежда и анимационната програма.

Ресторант-механа "Зелени камъни" работи всеки ден от 21:00 до 06:00ч. сутринта и е отворен за посетители само през зимния сезон.

Анимацията в ресторанта

Ресторант-механа "Зелени камъни" организира анимационна програма за своите гости всеки петък и събота от седмицата, когато посещаемостта е най-голяма и капацитета на заведението е изчерпан. Анимационният екип се състои от водещ на шоу програмата в лицето на Елза Парини, балет "Никита", акробатични и циркови артисти, фокусници. Анимационната програма е с продължителност 1 час - от 22:00 до 23:00 часа.

Шоу програмата започва с поздрав към гостите на заведението и с представяне на водещия и анимационният екип. Следва изпълнение на песен от водещият Елза Парини, като песента е кавър на някой от актуалните хитове в момента, а текста е с изключително забавен характер, което привлича вниманието и повдига настроението на гостите още от самото начало на програмата.

Следващ елемент от анимационната програма е акробатично шоу, представено от екип от 4 до 10 души. В акробатичното представление са включени изпълнения с обръч, спортни танци с ленти, бухалки и топки.

Анимационната програма продължава с представлението на цирков артист, който има свободата да представя различни номера на гостите. Сред най-атрактивните са гълтането на бенгалски огън или остри мечове, вървене върху остри шипове, балансиране на чаши и чинии върху тясни, дървени пръчки и не на последно място жонглиране с огнени факли.

Шоу програмата продължава с представянето на различни фокуси от опитен фокусник и неговата асистентка, членове на анимационния екип. Тяхната програма също е много интересна и забавна за гостите, тъй като периодично разнообразяват репертоара си. Също така, всеки път включват в програмата си един или няколко от клиентите на ресторанта, в зависимост от трика, който изпълняват.

Следващи в програмата са танцьорите от балет "Никита", които изпълняват атрактивни рок и денс танци.

На последно място място в анимационната програма на ресторант-механа "Зелени камъни" е игра с гостите на заведението. Водещият приканва определен брой мъже и жени, клиенти на ресторанта, да вземат участие в играта. След като участниците бъдат избрани се обявява регламента на играта. Игрите всяка вечер са различни, като могат да представлят музикално изпълнение, танц, надяждане с торта или друга забавна игра по двойки. Победителите печелят бутилка шампанско от заведението, след което заемат местата си по масите и с това се слага край на анимационната програма, и започва редовната музикална програма на диско водещият.

Препоръки за подобряване и усъвършенстване на анимационното обслужване в ресторанта:

Ресторант "Зелени камъни" има добре организирана анимационна програма ,което се дължи на добре организираният и атрактивен анимационен екип. Програмата е разнообразна и интересна за посетителите. Изпълненията и игрите се обновяват постоянно, като по този начин заведението запазва редовните си клиенти и привлича нови такива.

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Анимацията и нейното значение в ресторанстьорството 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.