Анализ на банка


Категория на документа: Други


 ески У

ПО ДИСЦИПЛИНАТА
"Стратегически банков мениджмънт"

НА ТЕМА:
"Анализ на Банка- Barclays"

Разработили: Проверил:........................

Варна
2013

Съдържание:

1. Резюме
2. Въведение в Barclays
3. Визия
4. Мисия
5. Стратегически цели
6. Организационна стратегия на Barclays
7. Сливания и придобивания
8. Управленска структура
9. Бизнес структура Barclays
9.1 Персонално банкиране
9.2 Premier банкиране
9.3 Бизнес банкиране
9.4 Wealth и управление на инвестиции
9.5 Корпоративно банкиране
10. Прилагане на принципите на Corporate Governance
11. Риск мениджмънт
12. Възнаграждение
13. Стратегическия план за бъдещото развитие на банката
14. Заключение
15. Приложение

Използвана литература

1. Резюме

Бизнес фирми често се конкурират един с друг, за да спечелят вниманието на клиента и бизнеса. При това, всяка фирма(Банка) се опитва да изгради уникалната си стратегия или план въз основа на собствените си вътрешни силни и слаби страни по отношение на продукти или услуги.

Като се променя околната среда , компаниите могат да променят и своята визия и цели , структура, портфолио от бизнес , пазари и конкурентни стратегии.

Визия, мисия, цели и задачи са отправните точки на формулиране на стратегията.

2. Въведение в Barclays
Същността на стратегията е в намирането на хармоничен баланс между една фирма, отличителни умения и способности и външната среда в която тя работи. Стратегическо управление е непрекъснат процес на ефективно, свързани цели и ресурсите на организацията за възможностите в околната среда. Процеса на стратегическо управление е начинът, по който стратегии определят цели и да направи стратегически решения.
Barclays Bank е един от водещите доставчици на финансови услуги и се занимава с търговия на дребно, както и търговското банкиране, инвестиционно банкиране, кредитни карти, управление на инвестиции и услуги за управление на богатството. Тя е разпространена в много страни по света и има силно присъствие в САЩ, Европа, Азия и Африка. Фирмата е със седалище в Лондон-Англия, Великобритания.
Историята на Barclays Bank датира от 1690 , когато Джон Freame и Томас Gould започна правене на бизнес като Голдсмит банкери в Lombard Street в Лондон. През 1736 г. Дружеството закупи името " Barclays Тази банка, управлявана чрез 182 клона и е често известена като банката Quaker .
В началото на 20 век Дружеството закупува още такива банки, включително Bank United, Bolithos Bank, South Western Bank. През 2000 г. Barclays Bank поема една от водещите ипотечни банки, Woolwich. През следващата година тя формира партньорство с Legal & General , за да донесе на своите клиенти инвестиции и пенсионни продукти. През 2003 г. Barclays Bank придобити Banco Zaragozano, един от най-големите банкови групи в Испания. През 2005 г. Barclays Bank придоби основен дял във водещата ритейл банка Absa Груп ООД ; 2006 г. е един от най-важните години в историята на компанията, когато 50 процента от печалбите на компанията са направени от предприятията в държави, различни от UK . Barclays Bank е първата банка в UK , която е въвела лични банкери в клоновете в UK . През 2008 г. Barclays Bank също е купил акции в един от най-големите руски банки за търговия на дребно, Expobank на $ 745 000 000 .Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Анализ на банка 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.