Анализ на детска рисунка


Категория на документа: Други


Анализ на детска рисунка

ТЕМА: "Моето семейство гледа телевизия"

Леонора е лъчезарно и усмихнато дете. Тя много обича да рисува. Когато започнахме задачата с рисунката на семейството и тя много се зарадва. Бавно и внимателно започна да рисува своята рисунка. Тя много се стараеше по време на нашите занимания.

В позиционирането на предметите тя се е опитала да създаде перспективни образи и предмети. В нейната рисунка на дивана тя и сестра и гледат телевизия, а майка и и баща и гледат от леглото. В нейната рисунка телевизорът не е главна фигура. Тя е наблегнала върху образите на сестра и и на себе си. Рисунката и показва, че с кака си са много близки. Те са седнали една до друга, а родителите им са в по-далечен план. Въпреки това, детето много държи на родителите си. Леонора показва на рисунката си, че те ги гледат от страни и са ги оставили да гледат филмче, което на тях им е интересно. Майката е изобразена по-голяма от бащата, което в реален размер не е така. Може би, защото в семейството, майката е по-голям авторитет. Бащата седи отсрани и я е гушнал. Това показва, че родителите са близки и не лишават децата от любов в семейството.

В рисуването на рисунката си Леонора използваше сив молив и старателно триеше несъвършенствата. За това и фигурите са оцветени в сиво. За това и не бих определила сивия цвят в рисунката и като символ на тревожност. Тя е пресъздала техният хол с бели шкафове . У дома те нямат червен диван, но тя е избрала да го нарисува така. В нейния случай той символизира стремежа и към успех. Тя самата е изобразена в лилаво, което означава "гордея се със себе си" . Каката е нарисувана в зелено, което показва, че може да се разчита на нея, също както и майката. Бащата е изобразен в оранжево, което показва не толкова агресивност, колкото силната му воля. А самите родители са легнали на синьо легло, символизиращо устойчивостта и спокойствието на семейните им отношения. Самият фон на рисунката е жълт, не защото стените са жълти, а защото лампата свети в жълто. Това символизира енергичността и надеждата за успех на малкото момиче. Тя е едно много ведро и позитивно дете.

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Анализ на детска рисунка 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.