Анализ на фирма по международен маркетинг


Категория на документа: Други


> вафлите "Троя" с вкус на:
* какао и ягода
* карамел
* лате
> бисквитите "Траяна" с вкус на:
* ябълка и канела
* портокал
* кафе
> вафлите "Хипер"
* лешников крем
* фъстъчен крем
> бисквити "Мираж" с вкус на:
* смокиня

Всъщност достатъчно е да влезете в който и да било магазин и да разгледате щанда с вафли и бисквити. Лесно ще установите каква е стратегията на компанията: колкото е възможно повече разновидности на всяка марка и много реклама.

Ценовите стратегии, които използва фирма "Престиж 96" са няколко, главните сред които:
> Стратегия за стимулиране на потребителите - тя се използва, когато пазарното търсене е ценово чувствително и потребителите имат възможност да направят изгодна покупка от гледна точка на своята платежоспособност; целта на фирмата е да увеличи пазарния си дял
> Стратегия на пазарно проникване - тя отразява нуждите на фирмата за ускорен пробив на пазара и се състои в установяването на такава цена, която би позволила бързо да се създаде масов пазар за продукта (между производствените разходи и обема на производството трябва да съществува устойчива обратна връзка)

7. Крайно обобщение и изводи

Фирма "Престиж 96" е изградила впечатляващ бизнес с отлични брандове, добри маржове и производствени съоръжения от световна класа. Със своята водеща позиция на пазара и съвременни производствени съоръжения тя се е превърнала в привлекателен бизнес със силни перспективи за бъдещ растеж. Разрастването, усиленият маркетинг, управлението на няколко различни канала за продажби, разработката и реализацията на нови проекти, дори решенията за агресивна рекламна кампания - всичко това всъщност изисква освен пари и различна организация. Именно там е тънката струна, докосната след влизането на новия инвеститор през предходната година. С две думи - от фирма, в която всички решения, идеи и ходове се предприемат от двамата собственици, "Престиж 96" е превърната в дружество със структура на голяма компания - въведена е организация на работа, при която има и мениджмънт на средно ниво. Резултатът е простичък, но убедителен: вместо да внася, сега "Престиж 96" успешно изнася.

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Анализ на фирма по международен маркетинг 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.