Анализ на корпоративната култура на българска търговска марка пиво


Категория на документа: Други


3.4 Загорка и служителите
3.4.1 Ангажираност на служителите

3.4.2 Зелен офис

3.5 Зелен склад
4. Заключение
1. Представяне на "Загорка" АД1

През 1902 година отваря врати Бирарията, както тогава всички старозагорци наричат пивоварната фабрика на д-р Кожухаров. Загорка АД е наследник на стари пивоварни традиции с над 100-годишна история.

Компанията е най-голямата и най-модерна българска пивоварна. Изключителното качество на продукцията и обслужването е гарантирано от системите за контрол на качеството с висока сигурност. "Загорка" АД е уважаван работодател за над 650 служители, чиято средна възраст не надхвърля 35 години. Всеки един от тях е преминал през специални курсове на обучение. Около една трета от тези хора постоянно участват в квалификационни курсове и програми за развитие. Предпочитан бизнес партньор на над 1 000 фирми от страната и чужбина "Загорка" АД е и водещ данъкоплатец в България. Фирмата е отличавана през 2003 и 2004 г. с наградата "Златна роза" като водещ данъкоплатец в България

"Загорка" е акционерно дружество с предмет на дейност производство, бутилиране, маркетинг и търговия в страната и чужбина на бутилирано и наливно пиво и малц, както и всякаква друга дейност незабранена от закона.

Разпределението на акционния капитал на дружеството е както следва:
* Брюмастерс Холдинг Лимитид 98,86%
* Индивидуални акционери и юридически лица 1,14%

Дружеството е част от Групата Хайнекен. Компания - майка на дружеството е Брюмастерс Холдинг Лимитид, което е изцяло притежание на Брюинвест. От своя страна Брюинвест е съвместно притежавано от Брау Юнион Интернешънъл и Кока Кола Хеленик, Брау Интернешънъл е изцяло притежавано дъщерно предприятие на Хайнекен Интернешънъл.

"Загорка" АД има изцяло едностепенна система на управление със Съвет на директорите (СД), съответно от 6 членове:
- НИКОЛАОС ГЕОРГИОС МАМУЛИС
- ДИМИТЪР АЛЕКСИЕВ ДИМИТРОВ
- НИКОЛАЙ ЕМИЛОВ МЛАДЕНОВ
- ЛОРЕНЗО ПОМИНИ
- ПЕР СТЕЙН БРЕЙМИР
- ЛУКАС ДИМИТРИОС КОМИС

Компанията предлага всички видове пиво-светло,тъмно,специално,червено.

Опаковките ,в които се предлагат бирите са също най-различни-стъклена, РЕТ, КЕН, КЕГ (наливна ). Това разнообразие на предлагани опаковки заедно с доказаното високо качество, постоянство и традиции е причина за пазарното лидерство на компанията.

Компанията произвежда следните марки пиво -Загорка, Ариана, Heineken, Amstel, Desperados, Stolichno, Kaiser, Starobrno. Най-големи продажби компанията реализира от марките Загорка и Ариана . Загорка специално е най-силната марка на пивоварната .Тя се олицетворява с България, футбола и най-вече с високото си качество. Загорка принадлежи към т.нар. местен премиален клас.Продукти с марката Загорка се експортират в САЩ, Гърция, Великобритания, Испания, Португалия и др.

2. Мисия, визия и ценности2
2.1 Мисия3

Мисията на фирмата е създаването на висококачествена марка бира, която българите обичат.
2.2 Визия

Стремежът на компанията е да бъде най-зелената компания - лидер в индустрията като добавят стойност на персонала, партньорите и консуматорите, чрез емблематична марка и вдъхновяващи иновации.
2.3 Ценности4

2.3.1 Уважение и грижа

Персонала и марката са тези, които правят компанията различна. Уважавайки мнението и достойнството на хората като личности и възнаграждавайки тяхната креативност и ангажираност.

Създава добро бъдеще. Създава и поддържа здрава връзка с месните общности, където реализира производството си. Предприятието се отнася с грижа към хората и околната среда.

Осигурява възможност за развитие и израстване на персонала в компанията и в добра атмосфера за работа.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Анализ на корпоративната култура на българска търговска марка пиво 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.