Анализ на корпоративната култура на българска търговска марка пиво


Категория на документа: Други


Да бъдем зелени е не просто цветът на компанията и продуктите, но е част от корпоративна култура. Доказателство за това е и инициативата ни - "Зелен офис", чрез която се провокира зеленото мислене и отношение на всички служители в офисните сгради, ограничават се вредния отпечатък върху околната среда и се стреми да промени нагласите на околните.

Програмата "Зелен офис" стартира в началото на 2011 година като част от корпоративната платформа за устойчиво развитие Създаваме по-добро бъдеще.

Целта на програмата е популяризирането на зелената идея сред служителите в офиса и въвеждането на основни стандарти с цел намаляване потреблението на ресурси в четири основни направления: вода, електричество, въглеродни емисии и материали.

За да вдъхнови своите служители компанията и да обърне внимание на зелената тематика направи специална комуникационна кампания - постери с полезна информация за различните видове материали (метал, стъкло, хартия) и ресурси (електрическа и топлинна енергия, питейна вода и т.н.); стикери с конкретни послания на точките, в които се изразходват дадени ресурси (над смесителя на мивката, до ключа на лампата, на лаптопа и принтера, до асансьора и около стълбищата). Въвеждат и система от цветни точки: зелените - обозначават по-щадящия околната среда подход, а оранжевите - по-разточителния.

През изминалата и тази година провеждат няколко инициативи, с които ангажират служителите в зелените активности - поредица от зелени работилници и дискусии по темата, работилница за изработка на коледни картички от рециклирани хартиени материали, конкурс Recycled Art, а от тази година имат и своя зелена градина с подправки, засадена от служителите в софийския административен офис. Практикуват споделено пътуване, за да намалим вредните CO2 емисии, събират всички отпадъци разделно, а конкретно хартиените - в специален контейнер, след което те биват рециклирани.

В резултат на всички тези дейности само през 2013 г. в офиса количеството използвана вода е намалено с 50 %, а ел. енергия с 19 %. и използването на различните видове материали се случва много по-целесъобразно.
3.5 Зелен склад10

Зеленият склад е първата индустриална сграда от такъв тип сред всички пивоварни компании на Хайнекен по света. Процесът по изграждането на складовата база започва в края на 2011 и приключи година по-късно. Площта на новия зелен склад е близо 3 000 кв.м., а стойността на инвестицията възлиза на над 2 милиона лева.

Складът за готова продукция е проектиран и изграден по световно признатия метод за оценяване на екологичните показатели на сгради от всякакъв тип - BREEAM. Съоръжението е снабдено с компютърно базирана система - BMS, която контролира и управлява осветлението, вентилацията, противопожарната и другите системи на сградата при минимална енергийна консумация, като в същото време осигурява оптимални условия на работа.

При изграждането на съоръжението са приложени редица иновативни зелени решения: бързи врати с термо изолация, топлинни завеси над бързите врати, изолация на пода, система за нощно охлаждане, соларни панели, система за индивидуален стаен контрол, LED технология, иновативната система за използване слънчевата светлина за осветление - "Solar Tube", интегрирана система за събиране и оползотворяване на дъждовна вода за битови нужди. Зеленият склад на Загорка увенчава усилията на компанията да бъде зелена и е нова стъпка в стратегията за устойчив бизнес.

4. Заключение

От направения анализ на корпоративната култура на "Загорка" АД показва, че компанията е отговорна, ангажирана и иновативно ориентирана. Компанията има ясно поставени цели и визия за развитие. Стремежът и е насочен към задоволяване на фирмените нужди, опазване на околната среда, подпомагане благоприятното развитие на обществото и задоволяване на потребностите на своите потребители.

Компанията създава добро бъдеще, както за себе си така и за околната среда и потребителите.

Осигурява благоприятни условия за развитие на служителите си и израстването им във фирмената йерархията.

Стремежите си е насочила към доброто качество на бирата, изграждането на добро име на пазара и доставянето на наслада на своите потребители.

Предоставя на българския пазар марка бира на световно ниво и вдъхновяващи иновации. Инвестира в постоянното обновяване и улесняване на производствения процес.

Залага на забавлението и внасянето на добро настроение в напрегнатото ежедневие на българският народ. Празнува своите победи и празници заедно с потребителите си. Създава веселие и щастливи преживявания.

1

 Търговски регистър (Годишен финансов отчет) https://public.brra.bg

Уеб страницата на "Загорка" АД http://zagorkacompany.bg/bg/page/10/zha-nas

2

 Уеб страницата на "Загорка" АД

3

 Уеб страницата на "Загорка" АД http://zagorkacompany.bg/bg/page/16/misiya-i-viziya

4

 Уеб страницата на "Загорка" АД http://zagorkacompany.bg/bg/page/17/tsennosti
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Анализ на корпоративната култура на българска търговска марка пиво 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.