Анализ на маркетинговите трикове


Категория на документа: Други


Стопанска Академия "Димитър А. Ценов"
Свищов

ДОКЛАД
по Основи на маркетинга
на тема "Анализ на маркетинговите трикове при разгласяване и стимулиране на продажбите на крем против бръчки"

Кремът против бръчки - чудо или маркетингов трик?

Засипани сме от реклами на кремове против бръчки навсякъде около нас. Те ни обещават нещо повече от овлажняване на кожата - те ни обещават да ни отърват или предпазят от бръчките.

Действат ли кремовете против бръчки? Някои изследвания показват, че съставките на такива кремове могат да изгладят бръчките. Но за много от съставките не са направени необходимите мащабни изследвания, за да се потвърди техния ефект.

Вижте кои са най-често срещаните съставки в кремовете против бръчки.

Средно-ефективни:

Витамин А /ретинол/
Ретинолът е дериват на витамин А и е първият широко-разпространен антиоксидант в кремовете против бръчки. Антиоксидантите са субстанции, които неутрализират свободните радикали - нестабилните молекули на кислорода, които разрушават клетките на кожата и способстват появата на бръчки.
Ретинолът е по-малко мощен, отколкото друг дериват на витамин А - третиноинът - най-утвърденото за сега оръжие против бръчки. Но и двете разновидности могат да причинят зачервяване и раздразнение, но при ретинолът вероятността е по-малка.
Какво ни обещава?
Действа дълбоко в кожата и изглажда бръчките.
Фактите:
Концентрацията на ретинол варира в различните продукти. Избирайте по-известни марки, защото е доказано, че доста кремове реално не съдържат ретинол, а това е изписано на опаковките им. Избягвайте дериватите на витамин А, ако сте бременна или, ако възнамерявате да забременеете, тъй като е доказано, че в големи количества витамин А е токсичен за плода.

Хидрокси киселини
Алфа-хидрокси киселини, бета-хидрокси киселини и поли-хидрокси киселини са синтетични деривати на киселините, извлечени от захаро-съдържащи плодове /по-известни като плодови киселини/. Тези киселини представляват ексфолианти - субстанции, които премахват най-горния мъртъв слой на кожата и стимулират растежа на меката, нормално пигментирана кожа.
Какво ни обещават?
Подобряват вида на дълбоките бръчки като увеличават хидратацията.
Фактите:
Хидрокси-киселините стимулират производството на колаген - протеин, който дава плътност на кожата и предотвратява загубата на вода. Използването на продукти, съдържащи тези киселини ще подобри до известна степен състоянието на кожата ви. Страничните ефекти са чувство за изгаряне, сърбеж, болка. Хидрокси киселините ви правят по-чувствителни към слънцето, затова използвайте защитни кремове.

Възможно ефективни съставки

Алфа-липоична киселина
Алфа-липоичната киселина е антиоксидант, който прониква в мембраните на клетките, където неутрализира свободните радикали и увеличава ефективността на другите антиоксиданти като витамин С и Е. Действа като изкуствен химичен пилинг, поради ексфолиращото си действие и намаляване дълбочината на бръчките.
Какво ни обещава?
Намаляване на бръчките, тъмните петна и други несъвършенства по кожата. В резултат - стегната, тонизирана кожа и по-гладката й повърхност.
Фактите:
Алфа-липоичната киселина очевидно има такова действие. Възможните странични ефекти са зачервяване и възпаление.

Коензим Q 10
Коензим 10 е антиоксидант, който регулира енергията в клетките.
Какво ни обещава?
Помага на кожата да се бори с бръчките.
Фактите:
Две основни проучвания са показали значителен ефект от кремове, съдържащи този коензим за областта около очите. Други изследвания показват, че има свойството на слънцепредпазно средство.

Соеви изофлавони
Протеинови екстракти от соеви зърна или соево мляко съдържат фито-естрогени, наречени изофлавони. Те имат свойството да действат като естествените човешки женски хормони и да намаляват бръчките.
Какво ни обещава?Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Анализ на маркетинговите трикове 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.