Анализ на обект


Категория на документа: Други
Курсова работа

Анализ на
"Landgasthof Osterseen"
Iffeldorf

Съдържание:
1.Представяне на туристическото предприятие
> Географско положение и околна среда
> Юридическа структура
> История
> Маркетинг микс
> Пазар
> Организационна структура
2.Моите задачи, задължения и отговорности по време на стажа
3. Проблеми ,трудности , неуредици, конфликти, срещнати в
предприятието по време на стажа

1.Представяне на туристическото предприятие

1.1.Географско положение и околна среда - Iffeldorf е град в Германия, който се намира в региона Bayerisches Oberland (Горна Бавария).Района е един от най-силните икономики на Германия.Iffeldorf е само на 50 км. от Мюнхен - най - големият град на провинция Бавария и нейна столица и трети по големина в Германия.Също така тази област е една от най - очарователните в Бавария.Тя е идеална ваканционна дестинация за всеки, който търси спокойствие в красивото подножие на Алпите.Iffeldorf обхваща площ 2760,7 хектара и се намира в близост до много езера, което го прави доста желано и привлекателно място за туристите.За това допринася и намиращото се в близост голф игрище, което привлича много немски и чуждестранни туристи, практикуващи този спорт.

1.2.Юридическа структура - Landgasthof Osterseen е семеен хотел.Управлява се лично от собственика Джордж Линк, който е й главен готвач в ресторанта на хотела, и неговата съпруга Барбара Линк, която активно помага в обслужването на клиентите както на рецепция, така и в ресторантa на хотела.

1.3.История - Хотела разполага с 24 просторни стаи (единични, двойни с гледка към езерото и балкон) , разпределени на 2 етажа.Всички стаи са снабдени с мини бар, безжичен интернет, телевизор, сателит, баня с душ кабина или вана.

На рецепцията на хотела гостите могат да разполагат със сейф кутии, които се ползват безплатно.

Хотела има един асансьор, който може да превозва до 4 души.
Освен това ресторанта се състои от 3 зали и една лятна тераса.

Също така има една конферентна зала.
Целият хотел е реновиран през 2006 година.

1.4.Маркетинг микс

А.)Хотелиерски продукт - може да се определи като материални блага, получени в резултат на човешкия труд.Хотелиерския продукт е събирателно понятие, включващо туристически ресурси на мястото и хотелиерското обслужване.Неговата оценка се възприема като красотата от пръв поглед.Оценката за качеството на хотелиерскоя продукт е твърде субективна.При нея се търси съответствие между потребителската стойност на продукта, неговите външни и вътрешни характерни особености и цената в зависимост от интересите, наклонностите, социалното положение, платежните възможности и т.н. на потребителите.
Хотелиерския продукт представлява пакет от основни и допълнителни хотелиерски услуги, които пътуващите в дадено туристическо място получават срещу определена цена за задоволяване на своите потребности.

-Основни услуги - към основните услуги наред с регулярното зареждане и поддържане на стаите се пречисляват и пренасянето на багажа от превозното средство до стаята и обратно, даване на информация, получаване, съхраняване и изпращане на кореспонденцията, съхраняване на ценности, събуждане, телефонни услуги,паркинг и други.
На всеки етаж в хотела е разположена малка стаичка, която се използва за складиране на запаси от чисто бельо, препарати за почистване.Поддръжката и грижата за бельото е една от основните отговорности на всяко хотелско домакинство.Без достатъчно запаси от бельо е невъзможно да функционира нито едно заведение за пребиваване, за това то поглъща много средства и грижи.Всяко легло във всяка стая трябва да бъде заредено и подготвено да се използва по всяко време, независимо дали стаята е заета или не.Допълнително освен спално бельо, домакинството трябва да разполага с поне три комплекта хавлии за всеки гост,който се настанява в хотела.Един комплект се състои от хавлия за баня, хавлия за лице и 2 малки хавлии.Затова се влагат значителни средства за спално бельо и хавлии.Недостатък е , че липсва денонощна камериерка на разположение за нуждите на гостите.
Съхраняването на ценностите на гостите в сейфове е един от начините за безопасност в хотела.Те са разположени на рецепцията пред погледа на туристите и обслужването им става от администратора.Техният брой не отговаря на капацитета на стаите, което се оказва проблем доста често.

- Допълнителни услуги - тези услуги повишават комплексността на туристическото предлагане и качеството на туристическият продукт. Те имат много голямо значение за госта, защото са свързани с по- пълното задоволяване на неговите нужди. От друга страна заплащането на допълнителните хотелиерски услуги е източник на допълнителни средства. Предлаганите допълнителни услуги в хотела могат да се квалифицират в няколко основни групи:

-Хранене - включват се всички заведения за хранене - Основната допълнителна услуга в хотелиерството е храненето. Още от възникването му към нощувката се е предлагало храна и напитки на гостите. В наши дни хотелът е съвкупност от заведения за нощувка и хранене. При развитието на хотелиерството сега е трудно да говорим за средство за пребиваване без заведение за хранене и развлвчения. Тъй като ресторантите и хотелите са в един общ комплекс те имат общо ръководство, общи цели и са подчинени на една обща политика за задоволяване на потребностите на гостите.

Ресторанти:
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Анализ на обект 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.