Анализ на статия: "Спортният министър ще се бори за учебници на турски"


Категория на документа: Други
КУРСОВ ПРОЕКТ

ТЕМА:Анализ на статия:

"Спортният министър ще се бори за учебници на турски"

Статия

СПОРТНИЯТ МИНИСТЪР ЩЕ СЕ БОРИ ЗА УЧЕБНИЦИ НА ТУРСКИ (ВИДЕО)

Автор: Sportline.bg | Град: София | 13:11, 28.05.2013

Мариана Георгиева-Бенчева е професор по синтаксис

Това обещава Мариана Георгиева в реч от 3 май на Демир баба текке

Гласената за министър на младежта и спорта в кабинета "Орешарски" Мариана Георгиева-Бенчева ще се грижи явно не само за проблемите в тази област. В реч от 3-и май на Демир баба текке, по време на изборната кампания на ДПС тя категорично заявява една от основните цели, които ще следва - децата да ходят на училище и в чантите освен учебника по български език, да си носят и този по майчин.

"Гордея се, че ДПС ме удостои с доверието да бъда депутат от гражданската квота. Аз съм професор в Института за български език към БАН, но повярвах в политиката на ДПС. Защото в нея приоритет е образованието и е учител по демокрация в съвременна България. Ще работя за политиката на ДПС, така, че вашите деца, когато ходят на училище, в чантата си заедно с учебника по български език да носят и учебника по майчин език", заявява Георгиева-Бенчева.

Личен коментар

С борещата се за учебници на турски Мариана Георгиева-Бенчева правителството ще довърши българския спорт.

Промяна! Под такъв надслов работеше БСП в навечерието на парламентарните избори. Традиционно за манталитета на българина, в името на властта всичко старо беше отречено, а на новото се изписаха вежди. Но напудрената "червена" реалност не издържа дълго и вчера вече беше разбита на пух и прах. Гласеният за премиер Пламен Орешарски обяви в дните преди избора си, че ще разчита на ескперти в бъдещия кабинет. Хората таяха надежди за нещо наистина ново. За край на партийните квоти и лица и истинска промяна в името на качествено, независимо и ефективно управление. Уви... Тези надежди издържаха точно няколко секунди след обявяването на уж новите лица. За необяснимия избор на Кристиан Вигенин пред Ивайло Калфин или скандалното поставяне на Калин Тихолов начело на инвестиционното планиране нека говорят политическите анализатори. Тук най-важен е новият министър на спорта. Мариана Георгиева-Бенчева...

Колкото и да си напъвате съзнанието няма да се сетите коя е. Дори и да сте най-фанатизираният спортен фен. Просто защото никога не сте я чували. Нито пък виждали на пистата, в залата, в басейна. И тази жена е призвана да извади българския спорт от калта?! По-малко от година след грандиозния провал в Лондон и горе-долу толкова до зимните игри в Сочи. Време за такива експерименти просто няма, г-н Орешарски. Петър Стойчев ни беше достатъчен. Защото след него ни се струваше, че по-зле няма накъде. Както казваха и началниците на Орешарски. Как от ГЕРБ и "Б" отбора на ГЕРБ по-страшно нямало. Е, май се оказа, че има.

Първо се говореше, че от червено-лилавата коалиция готвят решение, с което от министерство спортът ще бъде понижен в агенция. Е, здравият разум надделя, но за кратко. Дойде по-тежкият удар, крещящото доказателство колко неглижиран е спортът у нас. Вече воден от проф. Георгиева, която наистина е ескпертно решение. В областта... на когнитивния синтаксис и философията на езика, по-точно граматиката на менталността. Не, грешка няма. Час по-скоро г-н Орешарски е длъжен да обясни как очаква когнитивния синтаксис да печели златни медали и да вдигне българския спорт на крака. Смята ли, че тази жена ще бъде взимана насериозно и ще може да работи с който и да било председател на федерация или голямо име в спорта. Защото той си има достатъчно проблеми за да си създава вътрешни такива. И то точно в момент когато все пак има някакви проблясъци. Работата на Илиана Раева, талантът на Григор Димитров, новият истински национален футболен отбор. За да успяват те, имат нужда от бази, от стратегия, от методика, финансиране, разбиране. Не граматика на менталността. Не, не и пак не! Не на гарантирания хаос, който предстои.

БСП обеща да работи точно в техен интерес. И няма право да подари точно спорта на ДПС. И по-точно на човек, който публично казва, че иска в българските училища да се преподава турски. Защото била повярвала в каузата на ДПС. И тази ще управлява българската младеж?! Която явно е новият приоритет в това министерство. Но нека уж големите умове в новото правителство разберат, че точно такива решения изгониха младежта от България. Необясними, шуробаджанашки, квотни, деструктивни. Не в името на България, а в името на някоя партия и нечие облагодетелстване. Така няма да стане г-да политици, не го ли осъзнахте през тези 24 години? Особено пък вие, "червените", които получихте още един шанс. Пореден, а защо не последен. Просто защото на следващите избори единственият възможен избор ще е Терминал 2. И за да прикриете липсата на тях, младите, пак някой ще трябва да отпечата няколкостотин хиляди бюлетини в повече. Затова в името на просперитета на тази младеж и на истинските успехи, осъзнайте се. Докато още не е станало прекалено късно. За вас и българския спорт.

Коментари под статията

Коментарите под статията са доста бурни и дори груби, но това заслужава този абсурд и тази страна на абсурдите!

Niko

Атака е създадена от Доган /с пари от Доган/за да може по-лесно да си манипулира електората,демек ако не гласувате за ДПС вижте какво ви чака.Сега по сценарий ще напуснат 5/6 от Атака и ще станат уж независими и познайте за кого ще бъдат

Друг коментар на wildlife е , че може утре да задължат децата ни с фесове да влизат в училище.

Steff, казва Ехооо, ама ние в Турция ли живеем? Какви са тези глупости?! Просто нямам думи!

boneva70, казва от къде на къде в БЪЛГАРСКИТЕ училища да се лее турска реч?Значи това ако го допуснем сме МЕГА тъп,безгарактерен и ПРОСТ народец!!!

fireStarter

Абе тези луди ли са? Какъв е този турски? Който иска турски да ходи на частни уроци.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Анализ на статия: "Спортният министър ще се бори за учебници на турски" 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.