Анализ на убеждаващата комуникация в телевизионното предаване "Търси се"


Категория на документа: Други


Софийски унивесритет
"Свети Климент Охридски"

Факултет по журналистика и масова комуникация

КУРСОВА РАБОТА
ПО

Убеждаваща комуникация

НА ТЕМА:
Анализ на убеждаващата комуникация в телевизионното предаване "Търси се"

Изготвена от: Катерина Владимирова Владова

Фак.номер: 80874

Съдържание

1.Подбор на конкретен пример и теза на анализа....................................3 стр.

2.Определяне на нагласите.........................................................................4 стр.

3.Определяне на приотитетния начин за оказване на убеждаващо въздействие..................................................................................................5 стр.

4.Определяне на конкретни техники, използвани в подбрания пример за оказване на убеждаващо въздействие.Описание и особености....................................................................................................5 стр.

5.Определяне на типовете стандартно поведение, които са подложени на убеждаващо въздействие.Описание на механизмите на действие на стандартизираното поведение.....................................................................................................6 стр.

6.Определяне на целевите публики подложени на ужеждаващо въздействие.Описание на техните особености.........................................8 стр.

7.Определяне взаимовръзката между комуникационните променливи..................................................................................................8 стр.

8.Етична оценка на убеждаващото въздействие в конкретния пример...........................................................................................................9 стр.

9.Използвана литература..........................................................................11 стр.

1.Подбор на конкретен пример

Теза:

Настоящата разработка поставя за цел анализа на убеждаващата комуникация в телевизионното предаване " Търси се". В своята комуникативна стратегия водещите правят обект на влияние начина, по който зрителите приемат и изграждат сами са зебе си образите на гостите, като им въздейства на емоционално равнище. Убеждаващото въздействие е оказано по централен начин и чрез телевизионната медия.

"Търси се"

"Търси се" е седмично телевизионно ток-шоу, излъчвано в ефира на BTV повече от 5 години. Автори и водещи на предаването са Нели Хаджийска и Миглена Димчева, а продуцент е "Хърбър айланд рекърдс".

В предаването си водещите канят известни личости, които споделят и коментират познати и непознати за зрителите, разнородни факти от личния си живот. Докато тече разговорът в студиото, близки и приятели на гостите споделят своето мнение за тях, както и общите им преживявания. Традиция на предаването е всеки, предварително интервюиран, близък на госта да отправи предизвикателство към него.

За пет години в предаването са гостували утвърдени имена като: Станка Златева, Стефан Вълдобрев, Йордан Йовчев, Сергей Станишев, Мария Гроздева, Миглена Кунева, Димитър Цонев и още много други.
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Анализ на убеждаващата комуникация в телевизионното предаване "Търси се" 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.