Анализ по контрол на качеството


Категория на документа: Други


Капацитетът й е до 450-500 хил.бутилки годишно,като за момента се използва само около 1/4 от него.Произведените бутилки са предназначени,както за вътрешния пазар така и за голяма част от Европа и Света.

Под земята в ВИ"Румелия" са разположени около 450 барици или още 224 литрови бурета от американски,френски и български дъб.

Гроздето за вината се добива от собствени лозя,намиращи се в Тракийската низина.Задължително се прилага "зелена резитба" с цел намаляване на добива до желания.Постоянно се следят физико-химичните показатели,както на плода,така и на почвата.

Производството е съобразено със съвременните екологични норми за опазване на околната среда.

Производственият цикъл е напълно затворен и включва следните етапи:

Гроздето се бере на ръка, в малки каси и се изпраща в избата,където също на ръка се сортира и преработва.

След ронкане и охлаждане на гроздовата каша,та постъпва в иноксови съдове за няколко дневна студена мацерация.Следва загряване на гроздовата каша и засяване с чиста култура винени дрожди за провеждане на контролирана алкохолна ферментация.

Виното се отделя от джибрите и отправя в така наречената тиха ферментация.

Следва откаляване и стареене в дъбови бъчви тип Барик за вината резерви.След като прекара между дванадесет и осемнадесет месеца в тях,виното се бутилира и се оставя няколко месеца за съзряване в бутилки.

Това прави продуктът високо качествен и идеален за директна консумация.

Винарска изба Румелия няма да остане скрита зад елегантна бутилка и стилен етикет.Истинските ценители и любители на висококачествените вина могат да се посветят в тайнството на възпроизводството.

Преминавайки през целия производствен процес на ВИ"Румелия"озадачените погледи се отправят към подземната изба за отлежаване и съхранение на божествената напитка.

Винарска изба"Румелия" разполага с уютна туристическа дегустационна,където гостите могат да се потопят в атмосферата на винопроизводството и дегустацията на подбрана селекция вина.Капацитетът на дегустационната е 40 места,отворено целогодишно за всички ценители на вино.Посрещат се както организирани групи така и индивидуални гости.След кратка обиколка през целия производствен процес все има възможност да отпие от идеалната напитка.

Днес виното на"Румелия" Мерул се оценява на множество изложения и конкурси.Винарска изба "Румелия" е създадена през 2005 година,но нейната винена серия "Мерул" вече е носител на много национални и международни награди.Сред които са седем златни медали 32 сребърни и 18 бронзови на изложения в България,Обединеното Кралство,САЩ,Германия,Италия,Русия,Естония,Дания,Босна и Херцеговина,Канада,Литва,Иран,Гърция и други.

ВИ"Румелия" е навлязла в пазара и продължава да се бори с жестоката конкуренция.Съществуват много винарски изби,които са по от дълго на пазара.Те са се адаптирали и са конкурентноспособни.Такива изби са:ВИ"БРАТЯ МИНКОВИ".Тя е една от най бързо развиващите се винарски изби.Предоставя по-качествена продукция на потребителите.Можем да кажем ,че ВИ"Румелия има положителни благоприятни черти,които я правят конкурентноспособна.

За ВИ"Румелия" е от съществено значение да се намали ръстът на безработицата в България.Ето защо в"Румелия" работят над 330 човека.

Организационно управленската структура на ВИ"Румелия " е съставена от:

Управленски съвет;

Изпълнителен директор.

Заместник Директор

Директор отдел Финанси

Директор отдел вътрешен пазар
Директор отдел външен пазар
Директор отдел счетоводство
Директор отдел контрол на качеството на продукцията
Директор отдел здравословни и безопасни условия на труд
Директор отдел поддръжка на машини и съоръжения
Директор отдел бутилиране и етикет
Директор отдел маркетинг и реклама
Директор отдел продажбиСподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Анализ по контрол на качеството 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.