Аритметика на живота


Категория на документа: Други


Аритметика на живота - ще спечелим ли 1 млн. или с други думи ще успеем ли да станем успешен предприемач или мениджър.
Изследване на 6 фактора ,биха ни дали предимство в целта за постижения.
1.IQ 2.физически дадености 3.EQ 4.Семейна среда 5.Нестандартно мислене 6. Преодоляване на провала

Ще е страхотно ако можехме да станем милионери на момента , но шансовете да спечелим от лотарията са ЕДНО към 176 млн. .
А според проучване само 14% от богатите са се родили такива. Това е "Да си роден с късмет" , а останалите, които нямаме такъв късмет. Какво може да ни подскаже дали ще имаме успех?
За целта трябва да пробваме да решим следващата загадка :Какъв е следващият символ?

Ако успеем да отговорим на този въпрос успешно за възможно най-кратко време, а именно ,че това са огледални образи на числа и правилният отговор е 5 .
Означава , че способността да намираме решение на такива задачи би могла в голяма степен да показва,че притежаваме висок коефициент на интелигентност (IQ). Според проучване в САЩ всяка точка от IQ над 100 носи между 202 и 616$ годишно и е един от показателите в шансовете да постигнем повече.

Как външният вид и физическите данни биха повлияли?
Кое в лицето на Бил Гейт би показало, че ще бъде толкова добър ?
Според проучване сред най-успешните ръководители показва ,че хората с по-широки и кръгли лица се справят с 10% по-добре, а в други проучвания се казва,че широките лица са свързани с повишен тестостерон,които води до усещане за власт.

А Скарлет Йохансон? Русата й коса е физическото качество, което може би е повлияло за това тя да стане една от най-скъпо платените актриси. В резултатите от проучването е установено, че блондинките правят повече пари от брюнетките.
Височината също може да бъде показател, защото проучването показва ,че 56% сред най-успешните мениджъри са над стандарта за САЩ. Смята се , че това е останало от древността където високият човек е бил водач.
Вече казахме за 2 фактора : Мозъка ни и физическите ни данни.

3 фактор Емоционален коефициент (EQ) , въпреки , че все още се изучава това е до колко разбираме нашите и емоциите на останалите. Според учени всяка точка над средностатистическия резултат носи по 1.300$ годишно и в сравнение с IQ тест
4 фактор Семейната среда , според проучването отношението на родителите е 2-пъти по показателно за успеха пред това в какво училище ще завършим.
За да стигнем до следващият фактор трябва да се пробваме да решим следващата задача
Целта и е да се пресекат всички от 9-те точки с 4 прави линий.
Ако чертежа изглежда така :

Значи притежавате един от най-важните умения да мислите нестандартно , което е и 5-тият фактор за успех. Доказателство ,че с такова мислене може да постигнете много са:

Появата на NIKE от гофретник и разтопена гума, както е създаден първият прототип.

Както и появата на APPLE от дървена кутия, платка и монитор.

6-ти фактор: Трябва приемаме неуспеха и да проявяваме упоритост. Ето някои факти :
На Стивън Кинг първият му роман е бил отхвърлян над 30 пъти , но това не го спряло да успее!
Майкъл Джордан не е бил приет на пробите по баскетбол в гимназията си , но това не го е отказало!

Опра е била изгонена от местната телевизия след като и казали,че не е подходяща,но отново се успяла да се нареди до имената на най-успешните хора в областта си .

Освен тези неща тук биха присъствали и умение да преговаряме, умението да не взимаме твърде бавни или твърде прибързани решения -т.е. ако разполагаме с една минута за вземане на решение, то най-доброто взето решение ще е 0:59сек.

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Аритметика на живота 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.