Бизнес план


Категория на документа: Други


* Бизнес план

На Био Селище "Green nature" - гр.Етрополе

1.ИДЕЯ

Целта на настоящия проект е изграждане на Био комплекс от включващ - 8 екологични къщи за гости в района на Етрополе, Софийска област. Идеята е да се инвестира в нови сгради , които сами по себе си да представляват съвременен комплекс, предлагащи традиционна българска кухня и еко и исторически туризъм, организиране на различни форми на туристически услуги през цялата година. Районът може да бъде превърнат в силен притегателен център на туристи предимно от България.Основания мотив за тази идея е възможността за развитие на Био туризма в България и със силното желание и амбиции на общината да развива туристическа дейност на територията си. Алтернативните форми на туризъм обединяват туристически пакети или отделни туристически услуги. Такива са селски, екологичен, планински, приключенски (преходи с колело, на кон, със ски и снегоходки, спускане с лодки, гмуркане, проникване в неосветени пещери, преминаване на алпийски или планински маршрут с водач) и др. тематичен - свързан с културно-историческото наследство, туризъм свързан с езотеричното, религията, виното, традиционната кухня, музика, занаяти и т.н. Той е едно обединяващо понятие за специализирания туризъм в България през XI-и век.С голямото био разнообразие , уникалните природни забележителности и запазена природна среда, незасегната от негативните влияния на индустриализацията и урбанизацията туристите ще бъдат запознати с културното наследство на страната и разведени сред археологически обекти.
Комплексът ще бъде построен в Етрополе в близост до Етрополския манастир "Св.Троица " . Етрополе е град в Западна България. Той се намира в Софийска област и е в близост до град Правец.
Градът е административен център на Община Етрополе.Етрополе е известен с фестивала на зетьовете, градския исторически музей, старите къщи в Етрополе,Етрополският манастир,водопадът "Варовитец" Община Етрополе заема 375 кв. км площ от Софийска област. Разположена е върху северните склонове на Стара планина. Етрополе има над 2500-годишна история.
При построяването на комплекса предвиждаме всяка самостоятелна къща да разполага със слънчеви колектори и мебелите да бъдат направени от дърво.Една от нашите идеи е да бъдат построени и няколко кръгли семейни хотела.

В нашия комплекс всичко ще бъде на базата на био продукти както в нашия кулинарен био ресторант така и във студиото ни за красота,където всички разкрасяващи продукти са направени от билки и естествени продукти .Една от фирмите с която работи студиото е "To be Angelika".Тази фирма е разработена както в страната така и навън; и е на базата само на екологично чисти продукти. Със своето вълшебно действие ние ще пренесем нашите клиенти в място за отдих и релаксация.
2. Мисия и стратегия
Нашата основна мисия е да пренесем клиентите си в едно красиво кътче на нашата страна и да излекуваме човечеството от болното консуматорско настроение , което е обзело тази ера. Тук сме за да покажем, че може да се живее с по-малко, но качествена храна, без подобрители, химикали и овкусители. Да се научим от природата, да станем по-съзнателни към себе си и един към друг.Имайки предвид тенденцията туристите да търсят все по-усамотени местенца, където да се отърсят от трудното си ежедневие, този продукт има потенциала добре да се впише в техните разбирания за една по-различна почивка, едно по-различно изживяване и очаквания.
Стратегията на комплекса е да се постигне висока рентабилност на продажбите и да се увеличи потока от гости, чрез предлагане на високо качествени услуги както вътре в комплекса така и при предоставянето на допълнителните услуги извън него,съчетавайки това с приемливи цени.
Залага се на разнообразието от предлаганите допълнителни услуги в сравнение с конкурентите.Уникалността на самата идея е,че комплексът ще бъде създаден в богат на природни ресурси район .Това дава основания да се твърди, че бизнесът ни ще постигне успех,поради слабо разпространеният БИО начин на живот в наши дни.
3. SWOT Aнализ

1.Силни страни
•Добро съотношение цена-качество
• Богато културно-историческо наследство на региона
•Богато многообразие на туристически ресурси
•Атрактивна кухня, уют и качествено обслужване
•Лоялност към своите клиенти
•Оптимално използване на работното пространство

2.Слаби страни

•Липса на достатъчна реклама на България като туристическа дестинация
•Недостатъчно развита инфраструктура във вътрешността на страната (летища, пътища, обществен транспорт)
•Недостатъчно развитие на информационните технологии ( интернет и др.)
• Недостатъчна популярност на Еко и Био туризма у нас

3.Възможности

•Възможности за разнообразяване на предлаганите туристически продукти
•Подобряване на квалификацията и уменията на персонала в туризма
•Акцент върху здравословен начин на живот с БИО продукти

•Възможности за привличане на чуждестранни инвестиции в туризма
•Възможности за привличане на чуждестранни инвестиции нашата фирма

4.Опасности

•Повишаване на цената с цел повишаване качеството на обслужването на определени сезонни периоди
•Възможност да допринесем за насочване на конкуренти към определен начин на работа с клиенти взимайки пример от нас

•Неуспешно постигане на допълнителна реклама поради недостатъчно финансиране
•Липса на организираност в работата на служителите на комплекса

4.Цели на ФирматаСподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Бизнес план 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.