Бизнес проект за кафе-сладкарница


Категория на документа: Други


Шуменски университет

"Епископ Константин Преславски"

Катедра "Туризъм"

КУРСОВА РАБОТА
по:

Практикум по ресторантьорство

на ТЕМА:

Бизнес проект за кафе- сладкарница "Dream"

Изработил: Проверил:
Елица Панайотова х.ас. Ст. Христова
Фак.№:520/10 Курс:III

Основната цел на бизнес проекта е създаване на кафе -сладкарница в гр. Русе . Кафе - сладкарниците са такива заведения за обществено хранене. в които освен продукцията, която се предлага в сладкарниците, се приготовляват още кафе, чай, меланж, студени закуски и топли кренвирши. Обслужването в кафе-сладкарниците се извършва от сервитьори.
Кафе - сладкарницата ще бъде спокойно и уютно място за почивка , срещи и развлечение, която ще е разположена на централно място с цел привличане на повече клиенти. Ще заложим на благоприятното разположение, красивия и модерен интериор , добра атмосфера, аудиотехника, добра вентилационна система и др.
Кафе - сладкарницата ще има 3 звезди.
Работното време на кафе- сладкарницата ще бъде от 09:00 -21:00 часа , без почивен ден (неделя от 10:00 - 18:00 часа).
Общата квадратура на Кафе - сладкарницата е 500 кв. м. Залата за консумация - сладкарницата е 100 кв.м., сладкарския цех е 350 кв.м., складовете 50кв.м. ,а отвън 50 кв.м.
Обзавеждането в залата за консумация ще се състои в 4 маси и 3 сепарета с 33 седящи места, а отвън с възможност за 4 маси с 16 седящи места. Масите ще са в средата на залата , а трите сепарета с трите ъгъл на залата.
Сладкарницата разполага със зала за консумация, щандове , тоалетни, сладкарски цех , хладилни витрини и складове.
Интериора на кафе-сладкарницата ще бъде стилен, уникален и уютен, където гостите ще се чувстват спокойни похапвайки парче торта или разговаряйки с приятели на чаша ароматно кафе. Кафе- сладкарница "Dream" ще бъдe оборудванa с три плазмени телевизора, където единия ще рекламира различните видове торти предлагани от нас.
За реализация на бизнес идеята е необходим следния начален капитал:
Входни параметри
Начален капитал
500 000


Срок /месеци/
120
Такса за обработка
400
Лихва
9%
Други такси
0
Промоционален период
0
Годишна такса управление
1%
Очакваният обем продажби за една година периода е около 800 000лв.Те ще осигуряват 600 000лв. чиста печалба.На тази база ,коефициентът на възвръщаемост е 70%.След първата година, се очаква продажбите да достигнат обем от 200 000лв. ,а чистата печалба да е 80 000лв.
Видът на търговското дружество определя правния статус на бизнеса. Той ограничава отговорностите и задълженията и гарантира правата на предприемача. Търговския закон на страната дава възможност да избираме между два вида и два типа дружества физически и юридически лица, съответно лични дружества и дружества на капитала. Правната форма на фирмата ще е ЕООД . Тя ще се регистрира като "Dream" ЕООД. Ако регистрираме ЕООД предимствата са, че дружеството е юридическо лице, в което собственикът е материално отговорен само до размера на внесения капитал -до 10 000 лв.Това означава,че ако фирмата изпадне в несъстоятелност -дължи пари на кредитори или държавата, тогава нейните задължения ще се покриват само от притежаваното от нея имущество, а не от това на собственика, както е при ЕТ.
Дефектът на този ефект обаче може да се появи, ако фирмата иска да изтегли кредит, но няма с какво да го гарантира въпреки, че собственикът и като физическо лице може да предложи исканото обезпечение.В зависимост от вида на бизнеса и оборотите, които се реализират, разходите за счетоводител за ЕООД в повечето случаи също са по-високи от тези, които плаща едноличният търговец.
Сладкарницата ще се предлагат се 50 вида торти с 20 различни вкуса . Повечето от продуктите са с оригинални изображения на детски анимационни и приказни герои , а самите форми са нетрадиционни цяла ягода , глава на заек , кукла Барби с рокля от шоколадова или сметанова глазура и пр. По неутралните модели впечатляват с характерната глазура от цели плодове , големи шоколадови бонбони , бисквити , котешки езичета .
Цените ще бъдат съобразени според региона, и с другите конкуренти в района.
Менюто ни ще включва :Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Бизнес проект за кафе-сладкарница 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.