Българската Коледа - таблоиди


Категория на документа: Други


ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий"

Филологически факултет

Курсова работа
по Връзки с обществеността
на тема :
Кампания "Българската коледа"

Подготвил : Симона Илиева Милова
БФ - задочно, курс: 4, фак. 12627

Велико Търново
05.12.2012

" На 1 декември, както всеки път досега, отваряме вратата на благотворителната инициатива "Българската Коледа". Всяка година тя отваря сърцата на милиони българи, които искат да помогнат на повече деца.
Затова и след избирането си президентът Росен Плевнелиев заяви, че ще продължи традиците на кампанията и пое патронажа на "Българската Коледа", като тази година тя ще акцентира върху рехабилитацията на деца. Но в началото ще направим своеобразен отчет, как и на кого е помогнала "Българската коледа" от миналата година.
В този момент десетки деца са се събрали в Детската университетска болница в София, за които благотворителната инициатива е шансът им за по-добър живот и повече усмивки.
Подробни репоржтажи за силата на "Българската Коледа" очаквайте във всичкитени емисии новини.
Автор: Мария Чернева "
http://bnt.bg

1. Цели
Масовата кампания има за цел да осигури средства за българските деца, които страдат от заболявания , но нямат възможност да си осигурят необходимите лечение и лекарства. Децата, чието лечение се подпомага от "Българската Коледа", се определят съвместно от Българската педиатрична асоциация, Асоциацията по неонатология, Министерството на здравеопазването и организаторите на благотворителната инициатива. Решенията за отпускане на средства и за закупуване на медицинска апаратура се вземат с подписването на тристранен протокол от представители на Президентската администрация, Нова телевизия и Българската национална телевизия.Кампанията се провежда ежегодно и до сега е помогнала на над 1 000 деца.
"Българската коледа" цели още да се докосне до сърцата на хората, дори и най- коравите и да събуди в тях желание за помощ, призовава ги да вложат парите си там, където ще бъдат полезни и ще се изполват за помощ на хиляди деца, чиято Коледа по нещо ще се различава от нашата.
За да подтикне към помощ кампанията ни представя и резултатите през изминалата година , през която общо 358 деца са били подпомогнати за лечение и рехабилитация , чрез събраните 1 362 342 лева.Като от тях 773 750 са използвани за лечение на деца, а останалите ще бъдат използвани за купуване на медицинска апаратура. Обещават тази година и въвеждане на нов, подходен критерий чрез който да се помогне на още повече българчета.
" Според председателя на Българската педиатрична асоциация проф. Владимир Пилософ подоходният критерий е един от начините да се прецени към кого да се насочи помощта и даде пример с две деца с един и същи проблем, но едното семейство е с по-високи доходи."
http://www.dnes.bg

2. Организация
Организатори на кампанията са:

Администрация на президента

Българска национална телевизия

Нова телевизия
С медийното съдействие на:

в-к "24 Часа"

bTV Media Group

Българско национално радио

БГ Радио

Дарик радио

в-к "Стандарт"
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Българската Коледа - таблоиди 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.