Дълбочинно интервю


Категория на документа: ДругиИ.: Все още ли са на това мнение?
Г. Б.: Честно казано, не знам.

И.: Имаш ли тяхната подкрепа в това, което вършиш за всички жени в България?
Г. Б.: Семейството ми е изключително традиционно – жената живее в кухнята, мъжът командва. Отдавна съм се отказала да променя нещо там.

И.: Как си успяла да се абстрахираш от този пример?
Г. Б.: Примерът не винаги е бил лош. Когато всеки си има роля, животът изглежда много подреден. Но никога не бива човек да се чувства виновен, че някой го е наранил. Този начин на мислене – че жената трябва да е с ниско сведена глава и да е по-тиха от водата ми е против природата.

И.: Как смяташ да вдигнеш главите на българските жени?

Г. Б.: Преди всичко трябва да стане ясно, че проблем има. След това, че всички хора имаме равни права и трябва да ги отстояваме. Може да сме различни, но това не ни прави неравни. Не мразя мъже, обичам ги. Но като жени трябва да осъзнаем, че нямаме нужда от мъж, за да сме в безопасност, да се чувстваме значими и да имаме стойност. Това важи са всички аспекти от живота.

И.: Ти успяла ли си да стигнеш до това ниво на самодостатъчност?
Г. Б.; Мога още да работя по себе си. Стига да знам, че влияя на други жени да поемат по този път – достатъчно ми е.
Благодарности за интервюто и отделеното време.

“Не различието, а разделението (което не винаги се основава на- и обосновава от различие) между хората е основа за тяхното противопоставяне. Различието се оказва деструктираща фактор на световния порядък. Непрекъснатото признаване и така (въз)произвеждано различие задължава в пасивите или активите от това различие, защото всяко друго различие, противопоставяйки две страни в дадено комуникационно отношение, проектирано и като възможно сринато.”
Изследването разкри причините поради които Галя Бориславова е част от това активистко движение. На базата на тази информация можем да предположим, че нейните лични преживявания са катаклист за дейността ѝ като защитник на правата на жените. Това отразява реалността за много други жени в България.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Дълбочинно интервю 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.