Експлоатационни свойства на специализирани товарни автомобили самосвали


Категория на документа: Други


Технически колеж - гр.Смолян

Дисциплина :

Технология и организация на транспорта

Курсова работа

Тема: Експлоатационни свойства на специализирани товарни автомобили самосвали

Разработил: Проверил:...............

Николай Белев гл.ас.д-р Божков

Разглеждаме експлоатационните свойства на два специализира-
ни товарни автомобила (самосвали). За тази цел ще сравняваме
Mercedes-Benz Actros 3336K и IVECO Trakker 380T38.

1. Mercedes-Benz Actros 3336K

Повече от здрав.
Създаден за най-тежките строителни площадки. Изключително здравият, мощен и надежден нов Actros от 18-41 тона има много предимства:
* просторни комфортни кабини
* ергономични седалки с пневматично окачване
* мощна отоплителна система с регулиране на въздушния поток
* комфортно серийно превключване Telligent(r) със специален режим за строителството
* като опция: 12-степенна автоматизирана предавателна кутия Mercedes PowerShift offroad
* мощни и икономични V6- и V8-мотори
* солиден извънпланетарен мост за оптимален просвет

Двигателите - да живее мощността.

Максималният въртящ момент на V6-агрегатите достига до 2300 Нм. V8-моторите предлагат дори до 2800 Нм. Всички двигатели отговарят с BlueTec(r), дизеловата технология за SCR на Mercedes-Benz, на директивата Euro 5.

Двигателите на Actros са познати със своята дълговечност. За това помагат постоянните подобрения от нашите инженери, например намаляването на термичното натоварване на буталата чрез оптимално охлаждане.
Предавателна кутия за строителния сектор.

Силовото предаване се извършва чрез пет типа различни, перфектно настроени към моторната мощност 16-степенни предавателни кутии, сред чиито предимства са голямата способност за изкачване и ниската скорост за маневриране.

Окачване за строителния сектор

За употреба в тежки условия всички автомобили са оборудвани серийно със стоманено окачване с параболични ресори. Гумените молекулярни лагери и специалната прахово-цинкова боя, предпазваща от корозия параболичните ресори, осигуряват допълнителна здравина и дълготрайност на окачването.
S-кабина
Серийната S-кабина предлага компактни външни размери за максимална дължина на каросерията и едновременно с това превъзходно вътрешно пространство. В нея всички превключватели и функционални групи са обединени и подредени според честотата им на употреба. Разбира се, налични са и голям брой практични поставки и отделения - в арматурното табло и в тапицерията на вратите, над челното стъкло и на задната стена.

2. IVECO Trakker 380T38.

Животът и работата в строителния сектор са трудни: екстремни условия, предизвикателства и проблеми, условия на работа на границата на възможностите. Trakker може да понесе всичко това - той е гаранция за тези, които му се доверят. Trakker обединява мощност и здрава конструкция с водещите технологии за да осигури традиционната сигурност, която е била винаги характерна за товарните автомобили Iveco.

Trakker е конструиран да осигури постигането на най-добрите резултати и да задоволи всички възможности за различни приложения в строителния сектор. Гамата Trakker предлага високо специализирани решения за всички дейности - от превозването на материали от кариери до транспортирането на бетон, от работа като снегорин до пренасянето на специфични товари.
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Експлоатационни свойства на специализирани товарни автомобили самосвали 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.