Експлоатационни свойства на специализирани товарни автомобили самосвали


Категория на документа: Други


Икономични, леки и мощни двигатели

Двигателите Cursor с турбокомпресор с променлива геометрия предлагат мощност и въртящ момент на върха на сегмента, лекота на шофиране и специфични решения за намаляване на разхода и престоите на камиона.

Всички двигатели съответстват не само на стандарта Euro 5, но, като опция, и на по-строгите изисквания на незадължителния екологичен стандарт EEV (екологосъобразни автомобили). Освен спазването на тези лимити, технологията SCR (селективна каталитична редукция чрез използване на добавката AdBlue), реализирана от Iveco на цялата средно до тежкотоварна гама, допринася за снижаване на експлоатационните разходи (с 5% по-нисък разход на гориво).
Гамата Cursor предлага ниско тегло, изисква поддръжка по-рядко (до 150,000 km) и гарантира по-голяма надеждност. За разлика от EGR, при SCR няма рециркулация на газа в горивната камера.
Двигателите на Trakker се предлагат във версии 8 и 13 литра и покриват диапазон по мощност от 360 до 500 к.с. Икономични и изключително мощни, с намалено тегло, те дават възможност за по-висок капацитет с по-малки двигатели .
Максимален въртящ момент се постига при много ниски обороти и за изключително широк диапазон на работа.

Надеждни и ефективни трансмисии

Ръчните трансмисии на Trakker са тип ZF 16- степенни.
Тези трансмисии идеално съответстват на мисията на автомобила: те са високо надеждни, с ниски разходи за поддръжка и повишават продуктивността и ефективността на автомобила. Също така предлагат лекота на шофиране благодарения на двойния Н-модел.

Механичната 16-степенна скоростна кутия е оборудвана със серво-усилваща система "серво-превключване" за по-комфортно шофиране, която позволява бърз и прецизен избор на предавките. Пневматичната серво команда намалява усилието на водача с 50%. Ходът на скоростния лост се намалява с 40%.

Шаси и окачване

Trakker предлага различни видове окачвания: механично с параболични или полуелиптични пружини. За по-голям комфорт и за оптмална стабилност на шофиране се предлагат и модели с пневматично окачване с четири въздушни възглавници и система за регулиране на осите (ECAS).

Оптимални условия на работа
Повече комфорт и по-висока продуктивност и в най-трудните условия на работа: това са предимствата, които предлага Trakker благодарение на пневматичното окачване на кабината и на оптималната звукоизолация.
Версията къса кабина Active Day, подходяща за мисии на къси разстояния, е конструирана да предлага идеални условия за работа, дори когато не е в движение. Зад шофьорската седалка има голямо пространство. То е с функционално пространство оборудвано със закачалки за дрехи, централна жабка с вградена масичка за писане и, по заявка, възможност за трета седалка.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ

Mercedes-Benz Actros 3336K
IVECO Trakker 380T38
Задвижване
6х4
6х4
Кабина
S (къса)
Active Day (къса)
Междуосие
3600 мм
3500 мм
Двигател
OM 501 LA
Cursor 13 F3B
Екологични норми
Евро-3
Евро-3
Работен обем
11 946 см³
12 880 см³
Максимална мощност
360 к.с. (1800 об/мин)
380 к.с. (1800 об/мин)
Максимале въртящ момент
1850 Н.м (1080 об/мин)Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Експлоатационни свойства на специализирани товарни автомобили самосвали 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.