Експлоатационни свойства на специализирани товарни автомобили самосвали


Категория на документа: Други


83.3 km/h

4.Проходимост на автомобила при неравни пътища
-Размер на гумите - 12.00R24
-Преден ъгъл на проходимост [°] - 22
-Заден ъгъл на проходимост [°] - 14
-Диаметър на завой (мм) - 8570
-Следа при завиване (мм) - 4285

5.Горивна икономичност:

Сърцето и гаранцията за икономичност на Actros все още са дълготрайните и издържливи двигатели V6 и V8. При това главна роля играе системата на дви-
гателя Telligent(r). Това утвърдено електронно регулиране на двигателя съгласу-
ва в милисекунден такт впръскването с всяка пътна ситуация. Оптималната стратегия на впръскване, което стига до 1800 бара, осигуряват превъзходно под-
готвяне на сместа и по такъв начин - по-висок коефициент на полезно деиствие.
Малките загуби при обмена на газовете, турбокомпресор с висок дебит на въз-духа за висока мощност на двигателя и използването на регулирани едноцилин-
дрови въздушни компесори също допринасят за ниският разход на гориво при
Actros.

Евро 3 двигателите на Actros ; Мощност до 425 kW (578 конски сили) и високи
Въртящи моменти, които при всички агрегати V6 и V8 са на разположение в удобния за използване, нисък диапазон на оборотите.

6. Безопасност на автомобила

Сигурност - подготвен за всичко.
Не само преминатите краштестове и шведският тест са основа за сигурността на Actros - тук на помощ идват многобройни елементи, имащи една-едничка цел: Вашата сигурност. Всичко започва още в интериора. Тук специално внимание е обърнато на използваните материали, които не се разпръскват при удар и са трудно възпламеними. Допълнително всички ръбове и кантове са закръглени. И за да не се случи нещо лошо, докато Ви няма, Actros може да бъде оборудван и с алармена система. Не на последно място системата за подпомагане при потегляне по наклон също е аспект от сигурността. Тя прави потеглянето при изкачване лесно като детска игра.
Actros се справя добре с тази основополагаща формула за безопасност. Серийните фарове с прозрачно стъкло не само изглеждат добре, но и осигуряват безупречна видимост в тъмнината. Като опция се предлагат ксенонови и дори биксенонови фарове и система за измиването им. За добрата видимост назад се грижи система от огледала с големи повърхности и механично командвано отопление. "Мъртвата зона" е намалена с помощта на специално заобляне на стъклата на огледалата.
Водачът е предпазен от странично попадащата слънчева светлина чрез серийно поставяна щора. В случай, че изведнъж започне да вали, сензорът за дъжд и светлина автоматично включва чистачките.По желание радиаторът и двигателят на Actros могат да бъдат предпазени от дебела 3 мм предпазна планка от благородна стомана**. Стоманена предпазна планка може да бъде поръчвана и за главния резервоар.
Като опция се предлагат стоманени решетки, предпазващи предните и задните светлини. Въздушните дефлектори на предните колони, специалните кутии на външните огледала и панелните облицовки на ъглите намаляват замърсяването на страничните стъкла.
При самосвалите, автобетоносмесителите и автомобилите с двойно предаване страничната подвижна стъпенка е закрепена на гумени ленти. При досег със земната повърхност или с камъни тя се огъва в надлъжна и напречна посока.
Серийната спирачна система Telligent(r) при Actros показва специфичните си предимства на всякакви повърхности. На строителната площадка натоварването на спирачките и оптималното разпределение на спирачното усилие са различни - в зависимост от натоварването. Спирачната система Telligent(r) изчислява нужното спирачно налягане за всяко отделно колело и така предотвратява т.нар. "свръхспиране" и по този начин блокирането на колелата. Спирачната сила се разпределя между мостовете така, че накладките се износват равномерно и могат да бъдат сменяни едновременно.

7. Удобство при използване на автомобила

Серийното оборудване на Actros включва повече от това, което се разбира от само себе си - например поддържащата кондицията седалка с пневматично окачване, която осигурява превъзходен комфорт на строителната площадка. Още повече комфорт на седене предлага опционалната климатизирана седалка за водача и спътника му с многостепенно проветряване, което отвежда телесната топлина и влага навън. Отоплителната и вентилационната системи са оборудвани серийно с филтри за строителната площадка.
Друг заслужаващ внимание елемент е мултифункционалният волан, който се регулира пневматично с натискането на бутон. Чрез бутоните върху волана могат да бъдат командвани не само радиото с Bluetooth-система, CD-плейъра и телефона, но да бъдат търсени експлоатационни и сервизни данни от информационната система за водача. Така двете ръце остават там, където трябва да бъдат - на волана. И за да не изпуснете нещо от поглед, новите шрифтове и цветове, както и оптимизираното скалиране подобряват четимостта на хромирания инструментален панел.

8.Коефициент за използване на пробега за един курс:

0.5 1.0

0.5

- пробега на автомобила с товар изминат за един курс, km;
- пробега на автомобила без товар изминат за един курс, km.

9. - коефициента на използване на пробега за един ден:

0.625

, и - - пробега на автомобила съответно с товар, без товар и нулевият пробег изминати за един ден, km.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Експлоатационни свойства на специализирани товарни автомобили самосвали 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.