Експлоатационни свойства на специализирани товарни автомобили самосвали


Категория на документа: Другиkm/h

L - изминатия пробег, km = 500
Tg - времето на движение, включващо престои, свързани с регулирането на движението, h. = 6

Техническа скорост

80 km/h

L - изминатия пробег, km = 500

-времето на движение, включващо престой, свързани с регулиране на дви-

жението, h

Експлоатационна скорост

експлоатационната скорост на движение, km/h
времето в наряд на автомобила, h
времето в престой на автомобила, включително и времето за товаро-разто-
варни работи, h

Техническа скорост:

83.3 km/h

4.Проходимост на автомобила при неравни пътища
-Размер на гумите - 13 R 22.5
-Преден ъгъл на проходимост [°] - 23
-Заден ъгъл на проходимост [°] - 15
-Диаметър на завой (мм) - 8725
-Следа при завиване (мм) - 4325

5. Горивна икономичност:

Двигателите Cursor се отличават с максимален въртящ момент, постиган при ниски обороти и оставащ постоянен за широк диапазон на работа.
Голямата гъвкавост гарантира високо ниво на комфорт при шофиране, отлична работа и нисък разход благодарение на по-малкия брой смени на предавки.
Всички двигатели Cursor (с изключение на 410 к.с.) са оборудвани с Iveco Turbo Brake ( турбо моторна спирачка Iveco) - декомпресионна двигателна спирачка, изцяло интегрирана в главната и спомагателна (Intarder) спирачна система, която гарантира максимална безопасност при ниски експлоатационни разходи.

6. Безопасност на автомобила

Безопасността е задължително и необходимо изискване за конструкцията на всички автомобили, независимо от тяхното предназначение (on или off-road). Trakker е снабден с една изключително ефективна спирачна система и стандартни средства за безопасност, които гарантират максимална защита при всички условия, дори и при най-тежките.
Спирачната сила се разпределя в зависимост от натоварването на задния мост. Сензорите на системата ABS на колелата регистрират тенденцията за блокиране на всяко колело в процеса на спиране и съответно модулират налягането в спирачните механизми. Тази система, известна като EBL (електронен ограничител на спирачките) е огромна крачка напред в сравнение с механичната система за разпределение на спирачната сила, в частност там, където еластичността на окачването е ограничена.
Всички двигатели Cursor са снабдени с ITB (Iveco Turbo Brake) спирачка. Ефективността на тази моторна спирачка се усилва от ефекта на турбокомпресора с променлива геометрия на двигателите Cursor 8 и Cursor 13 (440 и 480 к.с). По заявка на автомобила може да бъде монтиран ZT интардер.
ASR (регулиране срещу поднасяне) за възпрепятстване на поднасянето на задвижващите колела и подобряване сцеплението по време на ускоряване.

7. Удобство при използване на автомобила

Водачът може да регулира положението на седалката така, като той желае: пневматичното окачване на седалката на Trakker и регулируемият в две направления волан, дават възможност да се постигне най-комфортното положение на тялото на водача по време на движение. Видимостта е отлична, така че и най-сложните маневри могат да бъдат извършени при абсолютна сигурност. В кабината има също и много места за поставяне на вещи и предмети: от стойки за бутилки до чекмеджета в задната стена. Голям брой други практични принадлежности правят по-лесен живота в кабината: такива като портативно бюро за писане, което се поставя на волана.
Топло и шумоизолацията на кабината намаляват физическата умора до минимум дори при часове работа, благодарение на новите материали и защитни устройства.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Експлоатационни свойства на специализирани товарни автомобили самосвали 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.