Евристични методи 2, ТО "Автомобил"


Категория на документа: Други
ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ-СОФИЯ

Курсова работа
№6

"Евристични методи 2"

Изработил:Николай Здравков Сираков
Факултет:ЕФ
Факултетен №:021213035
Група:7

ТО-"АВТОМОБИЛ"
МЕТОД "МОРФОЛОГИЧЕН АНАЛИЗ И СИНТЕЗ"
Алгоритъм

1.Уточняване на проблема.
Търси се нов външен вид или друга реализация на функция, или допълнителна функция на ТО-"автомобил", да се подобри основно- да се добавят нови аксесоари с цел комфорт и удобство, да се подобри относно ходова част, двигател, купе.
2.Избор на аналог (аналози).
Спортен автомобил, автобус, пикап, учебен автомобил
3.Избор на обекти от класа на аналога.
Голф количка, трактор, багер
4.Определяне на съставните части (основните функции) на аналога.
Виж таблица 2.1
5.Определяне на съществените класификационни признаци за всяка съставна част (основна функция) на аналога.
Виж таблица 2.1
6.Определяне на съществуващите решения по класификационните признаци за частите (основните функции) на аналога и обектите от класа на аналога.
Виж таблица 2.1
7.Комбиниране на решенията.
5.5.5+.5.1.5.5.3.5.3.4.1.5.5+.1.5.5 = 1 757 812 500+
8.Една възможна комбинация е:
Автомобил, състоящ се от двигател, направен от стомана, с мощност 100к.с., сив на цвят малки размери, с отделяне на отпадъчни газове в атмосферата и с допълнителен аксесоар вентилатор. Скоростната кутия, която е направена от дърво има кръгла форма, черен цвят, размери малки със съставни елементи зъбни колела и с принцип на работа промяна на предавателното число с цел съгласуване ходова част-двигател. Купето е от желязо с цвят бял металик и с размери дължина 3м, ширина 1.80 , и височина 1. 60. Колелата са от алуминий и са 3 на брой.
Втора възможна комбинация е:
Автомобил, състоящ се от двигател, направен от стомана , с мощност 150к.с., черен на цвят, средни размери, с отделяне на отпадъчни газове в атмосферата и с допълнителен аксесоар огледало. Скоростната кутия, която е направена от желязо има скъсена форма, сив цвят, размери средни със съставни елементи оси и с принцип на работа промяна на предавателното число с цел съгласуване ходова част-двигател. Купето е от ламарина със черен цвят, и с размери дължина 3м, ширина 1.80 , и височина 1. 60. Колелата са от стомана и са 4 на брой.
Трета възможна комбинация е:
Автомобил, състоящ се от двигател, направен от алуминий, с мощност 200к.с., бял на цвят с големи размери, с отделяне на отпадъчни газове в атмосферата и с допълнителен аксесоар кутия с инструменти. Скоростната кутия, която е направена от стомана има продълговата форма, бял цвят, размери големи със съставни елементи лост и с принцип на работа промяна на предавателното число с цел съгласуване ходова част-двигател. Купето е от пластмаса с червен цвят и с размери дължина 3м, ширина 1.80 , и височина 1. 60. Колелата са от гума и са 6 на брой.
Четвърта възможна комбинация е:
Автомобил, състоящ се от двигател, направен от сплави , с мощност 250к.с., зелен на цвят, много големи размери, с отделяне на отпадъчни газове в атмосферата и с допълнителен аксесоар лампички. Скоростната кутия, която е направена от алуминий има кръгла форма, червен цвят размери малки със съставни елементи графика на предавките и с принцип на работа промяна на предавателното число с цел съгласуване ходова част-двигател. Купето е от въглеродни нишки с зелен цвят и с размери дължина 3м, ширина 1.80 , и височина 1. 60. Колелата са от желязо и са 8 на брой
Пета възможна комбинация е:
. Автомобил, състоящ се от двигател, направен от злато, с мощност 320к.с., син на цвят, много малки размери, с отделяне на отпадъчни газове в атмосферата и с допълнителен аксесоар капак. Скоростната кутия, която е направена от пластмаса има скъсена форма, кафяв цвят размери средни със съставни елементи зъбни колела и с принцип на работа промяна на предавателното число с цел съгласуване ходова част-двигател . Купето е от хром със син цвят и с размери дължина 3м, ширина 1.80 , и височина 1. 60. Колелата са от пластмаса и са 10 на брой.

Tаблица 2.1

Съставна част

Класификационен признак
Решения
Брой решения
ДвигателСподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Евристични методи 2, ТО "Автомобил" 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.