Фирмена култура


Категория на документа: Други


1. Какъв е стила на управление - демократичен, авторитарен ?
Демократичен има си личен форум в който всеки може да дава разни идей за подобряване и олесняване на работата в офисите на Еконт Експрес.Там всики изказват мнения и ако е логично се вкарва като доработка в нашта систма която работим в всички олфиси програма се казва Контеса Мария ( на кратко МАРЧЕТО
2. Има ли униформи и за кои служители?

Точни униформи няма но има работно облекло което се раздава на всички служители в системата на Еконт.Лятото се раздават тениски с логото на еконт и шаки, пролета и есента суитчери,зимата се раздават зимни якета.за хората който обработват пратки в разпределителните цвнтрове и работят и вечер се раздват топли кустюми които са по дебели и се ползват зимата за да им е по-топло.
3. Как са разположени офисите - дали всеки има отделен офис или са общи, дали са на различни етажи?
Има над 260 офиса в цялата страна офисите са разположени така че да е удобно на всики клиенти на фирмата,направено е с цел улесняване на клиентите да имат възможност да отидят до офиса който в найй близко и удобно место за недо и да си получи или изпрати пратките.Във фирмата се стремим да има единен стандарт на офисите,тоест да изгледат по един и същ начин да имат хубава визия да са чист и подредени и да са измазани с синя,червена или бяла боя,за контрола по изпълнение на критерйте си имаме специялно открит отдел който се казва 5S -система.този отдел контролира всеки един офис който работи и който се открива.
4. Къде е разположена сградата?-за коя зграда става въпрос ако е за офисите на еконт-из целият град .ако става въпрос за седалището на фирмата във Русе.
5. 5. Какви ритуали има във фирмата - чествания, церемонии, коктейли?

Има една церемония на награждаване накрая на всяка година нещо като приключване и поущряване на всички заслужили и допринесли с нещо за фирната.
6. Символи на фирмата - значки, дали има плакати на фирмата във офисите, лого на фирмата?
Символа на фирмата са две хрътки които тичат и едно човече с усмивка.относно плакатите в офисите -във всеки офис има плакати който се изработват и се разпращат във всички офиси на Еконт,които презентират новите предлагани услиги и серификати за прием на пощенски и куриерски пратки.
7. Какво е общуването в организацията - формално или неформално?
Общуването е и формално и неформално формално-общува се по меилите и всичко с копие да приекият ти ръководител.всики разговори с клиентите се записват в централа кото се съхраняват и след време има възможност да се прослушат това се прави с цел сигурност и качествено обслужване на клиентите.Неформално - всеки служител на Еконт има служебен телефон който стои в него по-всяко време и може да помогне с нещо на колегите си провеждат се разговори между всички колего в групата без да се записват от централата.
8. Има ли формален или неформален лидер, който да е пример за останалите?

Няма такъв човек.
9. Какви ценности се споделят в организацията?-немога да ти разбера точно въпроса моля по конкретно :)
10. 10. Има ли някакви митове в организацията - например някаква история или слух, не е задължително да са достоверни?
Не няма
11. Какво се прави във фирмата за споляване на екипа - тиймбилдинг, ролеви игри? Колко често се прави това и каква полза носи за фирмата?
За сплотяване на колектива си организираме фирмени купони,който си се правят в цяла българия.по този начин се запознаваме с колегите и колежките и обменяме опит и знаеш че имаш познат във всеки един град.купоните се организират почти всеки месец ние си поемаме разноските за съответният купон пуска се общ и-мейл към всики офиси и всеки който желае да дойде праща пари на организатова на купончето.този месец на 26.03.2011 ще правим купон в Поморие и ще има Еко инициятива заради чесът на земята ще предпиемем почистване на плажната ивица.
12. Има ли бонусна система за мотивиране на служителите?
Има бонус за всики служители на всеки шест месеца се явяват на контролен изпит и ако го издържат имат увеличение на заплатата независимо дали е криза или не това е поущрението на служителите.успеха при взетите изпити е почти 90% от служителите,което е добре за фирмата и значи само едно по добра работа .
13. Дава ли се свобода на действие на служителите?
Имаме си специялно написан наръчник на Еконт Експрез за прием,обработка,транспортиране,обслужване ,еинен стандарт и много други заповеди който трябва да се спазват при работа на всички служители.Има отдел който следи за качествената работа на служителите на еконт,която се състои от гледане на камери който са поставени във офисите от тях този така наречен отдел КАЧЕСТВО контролира и глобява служителите който нарушават единият стандатр на работа .

Надявам се да съм бил полезен ако има още нещо питай :):):)
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Фирмена култура 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.