Физически упражнения и здраве


Категория на документа: ДругиОбщата физическа подготовка оказа важно влияние за развитието на детето. Елементи от тези занимания са познати като обща или груба моторика, проприоцептивна система, спорт за малки деца, физическа култура.
Ако искате детето ви да има добър апетит, силен имунитет и бързо моторно развитие, е добре то да бъде научено на физически упражнения още от малко. Започва се с поглаждането на корема, гърба и крайниците, за да се успокои. Преди занятията е добре помещението да бъде хубаво изчистено, а за всяка възраст има съотвено ниво на натоварване. Увеличаването му става с всеки изминал месец. Първоначално упражненията могат да се правят до седем минути, след които детето много бързо ще се измори. С увеличаването на възрастта се увеличава и времето. По време на физическите упражнения е добре да се отдели внимание на крайниците, а за упражненията най-добри съвети ще даде педиатърът. Важно е заниманията да доставят удоволствие на детето и да се изпълняват всеки ден. Тогава резултатите ще бъдат наистина отлични.

На упражненията трябва да се гледа като на съществуваща възможност и игра, а не като на задължение. Те трябва да се представят по подходящ начин - децата обичат ролевите игри. Не е необходимо да се следва някакъв строг ред, по-важно е да се постигне единство на движението и чувството. Детето трябва да се поощрява да опитва да експериментира.

Използвана литература:

1.Дънов,П. Здраве,сила и живот,София,2004

2.Петкова,М. Книга за здравето,София,2012
??

??

??

??

1

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Физически упражнения и здраве 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.