GPS навигация и компютърна система за управление на нормата на пръскане в един уред


Категория на документа: Други
GPS навигация и компютърна система за управление на нормата на пръскане в един уред!
Компютърът Bravo 400S на водещия италиански производител на системи за прецизно земеделие ARAG представлява компютър за нормата и GPS навигация в едно. Той автоматизира Вашата пръскачка и осигурява пръскане с точно зададената от Вас норма като по този начин Ви спестява много разходи и осигурява качествено пръскане.
Основни функции на Bravo 400S:
- автоматично управлява и поддържа постоянна зададената норма на пръскане без значение от работната скорост на трактора
- автоматично включва и изключване на отделните секции на крилата при препокриване - избягва се повторно пръскане върху вече напръскана площ

- има точност до 2,5 см (в зависимост от вида на избранаия от Вас GPS приемник)
- ефективно контролира количеството на изпръскания разтвор върху зададената площ
С GPS-системите може да се извършва обработка по всяко време на денонощието и в условия, при които тя иначе би била немислима - например пръскане при гъста мъгла. Работата в сумрак и през нощта по принцип не е добра практика, но при определени обстоятелства се налага, и в тези случаи GPS-ите се явяват неизменен помощник.
Но използването на GPS технологията не трябва да се приема единствено като механично навигиране. Все повече производители на GPS-системи се стремят да развият оборудване, върху което да се пренесе точността на GPS системата. Примери за това са модулите за управление на инвентара и автоматичните системи за управление на машина. Инвентарът, който може да бъде обект на управление, варира от пръскачки , сеялки и др
Като цяло може да се заключи, че GPS-системите за навигация в селскостопански машини помагат на фермерите да направят своята работа по-прецизна, тоест да не обработват една и съща площ два пъти или да оставят необработени ивици, което в крайна сметка се отразява върху себестойността на продукцията и добива. Друго предимство е това, че позволява всички обработки, включително пръскане и торене, да се извършват 24 часа в денонощието - особено важно по време на кампания.

Ако се спрем на чисто икономическата страна на въпроса, статистиките от натрупания досега опит сочат, че от GPS-системите може само да се спечели. Чрез елементарни изчисления се стига до извода, че цената на един GPS се равнява на 1,9% от разходите за торове и препарати, необходими за парцел от 10 000 декара за 1 година. От друга страна е доказано, че при правилна работа с GPS-а и с машината, внедряването на едно такова устройството спестява между 10 и 15%. Това означава, че дори GPS-ът да спести само 2% от годишните разходи, пак ще си възвърнете инвестицията в рамките само на една година. Не трябва да забравяме, че GPS-системата за навигация е една дългосрочна инвестиция, от която ще печелите и през следващите години, с всяко едно агротехническо мероприятие, при което компромисът с точността е излишен разход.
Bravo 400S е удобен и лесен за използване, а големият цветен дисплей 5,7" с висока резолюция показва цялата информация, която Ви е необходима, за да контролирате процеса на пръскане - задавате желаната от Вас норма на пръскане (л/ха) и компютърът заедно с разпределителя автоматично контролира процеса на пръскане, постигане и поддържане на зададената норма.
Изработил : Ивайло Атанасов - No 112551
Извлечена информация от :
http://gtrack.tractor.bg/products/firmProduct/37441
http://agro-office.com/produkti/gps/

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
GPS навигация и компютърна система за управление на нормата на пръскане в един уред 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.