Хващачи за промишлени роботи


Категория на документа: Други
РУ "Ангел Кънчев"

Реферат на тема
Хващачи за промишлени роботи

Резюме: В съвременното автоматизирано производство изискванията за гъвкавост към автоматизиращите устройства и в частност промишлените манипулатори и роботи нарастват непрекъснато. Често един хващач не е достатъчен за обслужване производството на широка номенклатура изделия и се налага да се предвиди възможност за смяна на хващачите.

1.Увод

В съвременното автоматизирано производство изискванията за гъвкавост към автоматизиращите устройства и в частност промишлените манипулатори и роботи нарастват непрекъснато. Често един хващач не е достатъчен за обслужване производството на широка номенклатура изделия и се налага да се предвиди възможност за смяна на хващачите. Възможни са и практически се използват сменни устройства за хващачи на различни нива. Сменни могат да бъдат работните органи като цяло. При това има възможност да се въвеждат в комплекта хващачи с двигатели, имащи различни енергетически характеристики и ходове на изходното звено, както и хващачи с изцяло различен принцип на действие от механичния /електромагнитни, вакуумни и др./. Ако роботът се използва като технологичен, могат да се подменят работните органи като заваръчни клещи или измерителен преобразувател. Сменни могат да бъдат механизмите на хващача, а двигателят /обикновено пневмоцилиндър/ остава несменяем. При това принципът на действие се запазва неизменен, но е възможно чрез избора на предавателен механизъм да се задават различни направления за преместване на работните органи. Сменни могат да бъдат звената на самия хващач. Чрез замяна на крайните звена може да се измени кинематиката на хващача и да се промени характера на контакта с манипулирания детайл. Сменни могат да бъдат работните елементи /челюсти/, при това се осигурява приспособяемост на хващача към формата на повърхността на предмета, за която се извършва захващането, като в определен диапазон можеда променя диапазона на разтваряне на хващача. В конструкциите на съвременните серийно произвеждани промишлени роботи най-често замяната на цялото захващащо устройство се извършва на първото ниво - висше ниво и по-рядко се сменя механизма на хващача. Устройствата за смяна на трето и четвърто ниво се използват сравнително по-рядко. При проектирането на системи за автоматична смяна на хващачите на ПМР е необходимо да се решат няколко основни въпроса: бърза смяна, надеждно базиране без нарушаване точността на позициониране, избягване на заклинването, безпрепятствено провеждане на енергията, необходима на новия хващач. Особено високи са изискванията към леките пневматични роботи, тъй като при тях товароносимостта е ограничена и вкарването на относително тежък и обемен междинен елемент може да наруши бързодействието, точността и да създаде вредни допълнителни вибрации.

CGA-10 - Ъглов хващач серия CGA
CAMOZZI предлага широка гама от цилиндри с диаметри от 6 до 250mm и ходове от 5 до 6000mm, еднодействащи или двойнодействащи, с или без двустранен прът, магнитни или не, въртящи се или осигурени срещу превъртане, с водене. Цилиндрите могат да се използва в много приложения, също и в асептични среди, изключително корозивни среди и при високи температури. Широката гама цилиндри дава на потребителя по-голяма гъвкавост в разработването на технически решения, като предлага множество опции за монтаж, високи скорости, гарантирайки използването на висококачествени суровини в компонентите.Голям избор на компоненти е достъпен в допълване на гамата.

CGC-050 - Триточков хващач серия CGC

CGP-10 - Паралелни хващачи серия CGP

CGB-L-16 - Паралелни хващачи серия CGB

CGL-10-020 - Паралелни хващачи серия CGL

Електрически и електрически ротационни модул хващач за обработка на малки части

*
Gimatic сега допълва по мехатроника серия челюстта 3 хващач и ротационни модули за ротации 180 степен. Тази серия е поради малкия си размер и много добра стойност за обработка на малки части, за приложения в Медицински, фармацевтични, монтаж, и като алтернатива за решения пневматични. Новоразработената затягане механизъм прави мощен, захващане и въртящи се електрически в най-малките пространства.
С изходно напрежение от 24 V може да бъде M8 със стандартна връзка включвайте захранващия-и-играя процес, модулите са лесни за инсталиране. Не се изисква външен контрол, които вече са интегрирани моторни контролер не трябва да се програмира или конфигурирано. Control е направо нормален сигнал превключване. Той също така предоставя на управляващите сигнали за пневматични вентили може да се приеме.
Най-малкият размер на челюстта захващане 3 MPTM предлагат размери 57 47 х mm с тегло 184 грама с увлекателна сила на 50 N. Захващащите е отворен или затворен, не протича ток. Следователно няма напрежение престой, който може бързо да доведе до проблеми с температурата в малки пространства. Челюстите на клещи MPTM да се извършва в установен Т-слотове. Те предлагат висока моментна снимка и да се позволи използването на големи дължини пръст.
В MRE въртящи модули са базирани на една и съща технология диск и да го включите да спре 180 степен или след междинно йон чрез камери. Най-малкият модул тежи 183 грама и има размери от х 65 60 41 mm х. Серията включва три размера и са комбинирани. Комбинации с МРРМ паралелни устройства за захващане са също така лесно възможно.

* Мехатронни хващач с вграден захващащо устройство сила безопасност за лек

Gimatic подаръци други варианти на паралелни и три челюстта захващане, нови радиални и ъглови хващачи и ротационни модули, безкрайно тактовата индексатори, електрически вземете порта за производството на пластмаси и линейни модули с вграден линеен мотор. По-специално, в портфейла на хващач серия мехатронна нито един производител не може да предложи подобна програма на пазара.
The мехатроника притежава няколко патента за своите захващащи решения, които да му донесе силни конкурентни предимства: All захващане работата по Plug + Играй принцип и се отказвате от програмиране. Те са много леки, много компактен, с тегло пъти грама 160 и може бързо да се претегля само наполовина в сравнение с други налични на пазара устройства за захващане. Други предимства предлагаме над електрически задвижвани устройства за захващане климатици: Те са екологично чисти, енергийно ефективни и всички продукти са в основата си чиста стая сертифицирани в IPA в Щутгарт.
Благодарение на иновативна захващащо устройство сила безопасност, устройства за захващане са само напрежение, когато те се движат. Също така в напрежение състояние те надеждно държат техните товари. Специално разработени моторни контролер карта е интегрирана в клещи. Тя изключва двигателя, когато предварително определена консумация на енергия. Това винаги се случва, когато хващач се използва независимо от абсолютната дължина на пътуванията. Използване на вградената пружина на сила се провежда, предаването е необратимо, така че самата хващач не може да реши.
Уредът се контролира с 24 Vdc. само от един ред чрез сигнал PLC, така че пряката обработка на сигнала на контролния клапан възможни мотори ist.Durch употреба безчеткови има кука на дълъг живот. За позиция на наблюдение, използването на магнитни сензори е по избор добавяне.
Всяка серия от до десет милиона цикъла на поддръжка хващач ще се предлага в три размера: The Паралелно Gripper MPXM 16, 25 32 и предлагат продължителен ход на 12 и 16 20 mm. Паралелното-тактов хващач MPLM 16 и25 32 трябва да покажат общо ход на 30 и 35 40 mm. 2 20 х ° ъгълът на усукване са Ъглов хващач MPBM 16, 25 32 и готов, а радиална серия хващач MPRM 16 и 25 32 да ъглов спектър от х 1 90 носи °. Челюстите се приспособи към всеки детайл размер.

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Хващачи за промишлени роботи 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.