Инфрачервено отопление


Категория на документа: Други


Русенски университет "Ангел Кънчев"
Факултет "Бизнес и мениджмънт"
Катедра "Мениджмънт и бизнес развитие"

по Управление на иновациите
на тема: "Инфрачервено отопление"

Изготвил:

Проверил:...................

доц. д-р М. Кирова

Русе, 2012година

Какво представлява инфрачервеното отопление?

Инфрачервените панели за отопление са технология от най-съвременен клас , създадени с цел пестене на енергия: принципът е същият като този на слънцето , което нагрява и затопля повърхностите , природата и хората чрез своите лъчи всеки ден. Слънцето е най-древния и мощен източник на топлина. Тя достига до нас чрез електромагнитните вълни, които са под червения спектър на светлината (infra- от.лат) и чрез трептенето на молекулите, се освобождава енергия , която се чувства като топлина.

Излъчващият инфрачервени лъчи панел е една нова система за отопление, която позволява да се спестява енергия, като едновременно с това внася стил и елегантност в дома или на работното място.
Благодарение на инфрачервените лъчи може да се насладим на един прииятен и благотворен източник на топлина за нашето тяло, а иновационната технология намалява значително сметките за електроенергия.
ИНФРАЧЕРВЕНИЯТ ПАНЕЛ е електродомакински уред от ново поколение. Този нов технологичен продукт за отопление е чудесно решение за снижаване разхода на отоплението в дома в сравнение с традиционните системи на климатици, твърдо гориво, газ, нафта др..

Какви са разликите между инфрачервеното отопление и традиционните начини на отопление ?

Една от основните характеристики на предлаганато от "RBS IMPEX" отоплитление чрез инфрачервени панели е затоплянето на стени, мебели и предмети, които акумулират и преотдават топлината, за разлика от конвекционалните системи като климатици, конвектори и други, които отопляват въздуха , поради което генерират висока енергийна загуба, когато топлият въздух напусне помещението.
Инфрачервеното отопление елиминира напълно влагата, не предизвиква движение на въздушните маси и циркулацията на прах , напълно безшумно е и не изсушава въздуха. Всичко това осигурява невероятен комфорт, уют, топлина и стил за обитатели, използващи инфрачервени панели за отопление.
Инфрачервените вълни, за разлика от микровълните, ренгеновите и UV лъчите са благотворни , полезни и здравословни за човешкото тяло и се използват за поддържане на температурата в кувьозите за новородените бебета.

ЦЕНОВА ЛИСТА И ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ
КОНСУМАЦИЯ НА ЕЛ.ЕНЕРГИЯ И ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ИНФРАЧЕРВЕНИТЕ РАДИАТОРИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ
IR 400 - 400 Watt - Отопляема площ: 28-30 куб.м. Размери: 830х630мм
Цена за 8 часа отопление - 0.38 лв

IR 600 - 600 Wat t - Отопляема площ: 42-44 куб.м. Размери: 1030х730мм
Цена за 8 часа отопление - 0.58 лв

IR 800 - 800 Watt - Отопляема площ: 56-58 куб.м. Размери: 1230х830мм
Цена за 8 часа отопление - 0.77 лв

Модели
Размери
Консумация на ел. енергия
Kw/ час
Отопляема площ
Куб.м
Мощност
Тегло
Ед.цена с ДДС
ЛВ
IR 400Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Инфрачервено отопление 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.