Избори - анализ


Категория на документа: Други


2
ПП "ГЕРБ"
11
8
ПП "БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ"
8
14
ПП "РЕД, ЗАКОННОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ"
1
23
ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ ПЪРВАН АНГЕЛОВ ДАНГОВ
1
27
ПП "ЛИДЕР"
4
29
ПП "ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ"
1
32
ПП "НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ЗА СТАБИЛНОСТ И ВЪЗХОД"
1
34
МЕСТНА КОАЛИЦИЯ "ОДС - ОБЕДИНЕНИ ДЕМОКРАТИЧНИ СИЛИ"
4
35
МЕСТНА КОАЛИЦИЯ "КОАЛИЦИЯ ЗА ПРОМЯНА - АТАКА, ДСБ, ВМРО"
2
За разлика от предишните избори когато БСП имаха по- голям вот ,сега вкараха едва 6 общински съветника в общината , докато ГЕРБ 11 със 7 повече в сравнение с преди 4 години. ПП ЛИДЕР също имат добър успех със своите 4 представители в съвета. Бившият кмет Първан Дангов ,също имаше подкрепата на своите съграждани с цели 1109 гласа , явно има граждани който му гласуват още доверие.По малките партии успяха да вкарат по 1 или 2-ма свои представители, което е по-добре от нищо.
Като цяло избирателната активност не бе много висока 51,56%, в нашата община бе 45,80% което е сравнително добър процент.На балотажа за кмет както се очакваше се класираха Методи Чемев от ПП"ГЕРБ" и Станислав Павлов от ПП"БСП". И за двамата представители веднага тръгна слухът за купуване на гласове, но нищо не бе доказано.
Резултатите след балотажа са следните:
Методи Чимев- ПП"ГЕРБ"-10 463гласа 54,9%
Станислав Павлов-ПП"Българска Социалистическа Партия"-8574гласа-45,4%
Кандидатът на ПП"ГЕРБ" Методи Чимев печели изборите с убедителните 54,96% и близо 2000 гласа.
Отново разделяме вота не "за" и "против" БСП , а "за" и "против" братя Галеви. Хората който подражават на братята подкрепят БСП, но за тяхно разочарование тази година късметът не им се усмихна и явно на хората им е омръзнало да се ръководят от тях и дадоха своя вот на ГЕРБ. Явно най-после гражданите са решили че този малък "частен" град може да бъде добре управляван и от управляващата партия в страната , а не само от местните "мутри".

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Избори - анализ 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.