Книгоиздаване


Категория на документа: Други


 Издателство " Сиела " е създадено през 1991 г. като компания за бизнес консултации и наръчници в областта на правото.
Благодарение на издателството българският читател има шанса да се запознае с творбите на световноизвестни автори , както и на българските писатели.
Сега в каталога на издателството има над 1000 заглавия, като сред тях се нареждат едни от най-добрите български и чуждестранни автори на книги.
Зад името и марката "Сиела" Норма - стоят издателства на специализирана и художествена литература. Притежава най-голямата верига книжарници в страната, както и много популярна справочна и правна информационна система.
"Сиела" разполага със собствена печатна база, работеща успешно вече 20 год. Оборудвана е със специална техника / офсенова / за печат на книги. През 2012 г. бе реализиран успешен проект финансиран от еврофондовете за 1.7 млн. лева за въвеждане в експлоатация на високотехнологична печатарска техника.
Издателството има принос в научната литература като организатор на такова мероприятие.
През 2004 г. издателството учреди и наградата " Рицар на книгата", която се връчва на журналисти от електронните и печатни медии с най-голям принос при отразяване на издателския бизнес в страната.
От 2005 г. наградата се връчва заедно с Асоциация " Българска книга" единствената професионална организация на книгоиздателите и книготърговците в България.
Фирмата поддържа една от най-големите вериги от 16 книжарници в страната.
Награди и отличия на издателството
- най-престижна сръбска награда < Досидей обрадович > за популяризиране на сръбската литература ; златна монета и тубус, връчени лично от министъра на културата на република Сърбия.
- награда < Бронзов лъв > за най- добър издателски проект 2009
- Годишна награда за < Шофар > за обществено политическа дейност 2007 - учредена от организацията на евреите в България "Шалом".
- Диплом номинация за награда Христо Г. Данов в категория българска художествена литература
- Свидетелство за най-добър роман на 2009 година за романа "18 % сиво" от Захари Карабашлиев;
- Сертификат и златна значка за принос към развитието на българската литература

Издателството е единственото в България, което издава повече от 20 български автори годишно, сред тях има носители на множество български и международни награди като : Алек Попов, Иво Сиромахов, Захари Карабашлиев, Радослав Парушев, Калин Терзийски, Людмила Филипова и др.
Издателството издава световноизвестни автори с български произход като Мирослав Пенков, Ружа Лазарова, Капка Касабова, Илия Троянов.
Автори на "Сиела" са и видни юристи - съдии, преподаватели по право и общественици :
проф. Живко Сталев, проф. Д. Костов, проф. Емилия Къндева, Борис Велчев - бивш главен прокурор на Р. България и много други.
След най-престижните и търсени поредици на издателство "Сиела" се открояват:
- популярна класика - Historia incognita, Войни и власт, Минало несвършено, Балканска литература;
- майстори на разказа - Anima Catalana, Нова ера в общуването;
- фантастика
- приложна психология и психоанализа
- пътеписи и пътешествия
- право
- икономика / бизнес
- енциклопедии
- готварски книги
- медицина и здраве

Благодарение на издателството българските читатели са се срещали с автори като Миша Глени, Елизабет Костова, Ал Бано, холандската принцеса Лаурентин ван Ораните, Ричард Русо, Алън Пийз, Елизабет Франк и други.
" Сиела" е единственото българско издателство, удостоено от Министерството на културата в Сърбия с безплатен щанд за три години по време на Белградския панаир на книгата.
Бъдещите планове на издателството са свързани със създаване на лидерски позиции в областта на интернет търговията и продажбата на електронни книги.
Регистрирана през януари 1991 г. като бизнес - консултантска компания и издателска къща на водещи юридически издания.
"Сиела" е националният лидер в областта на правни и справочни информационни системи, които се ползват от всички държавни и административни структури, както и голяма част от фирмите и лицата от частния сектор.
"Сиела" има разработени 15 информационни продукта поддържащи актуални и в архив нормативни документи и текстове на българското законодателство, административни процедури, европейско законодателство в превод на английски и руски език както и продукти специализирани в отделни области - информационно обслужване със законодателни рамки, регламентиращи областите образование, енергетика, строителство, счетоводство медии и новини.
"Сиела Норма" е ангажирана с всички големи проекти на Българското електронно правителство в това число и с Интеграционната система за Електронно правителство, порталът на Националния Търговски регистър, дигитално въвеждане на Националния Търговски регистър, Портал и база данни отнасящи се до решения на Българските съдилища и др.
" Сиела Норма" поддържа верига от специализирани юридически книжарници в най-големите български градове. През 2006 г. слага основите на най-голямата в България верига от големи универсални книжарници.
Сертификат
Обхват на сертификацията: Разработване, внедряване разпространение и поддръжка на софтуер за правни и информационни системи и други експертни документни системи и системи за управление. Анализ, проектиране, поддръжка и реинженеринг на процеси и системи. Предоствяне на правни консултации. Дизайн, предпечат, издание и разпространение на печатни произведения. Организиране и провеждане на семинари,
Системата за управление на качеството в "Сиела Норма" АД е сертифицирана съгласно международен стандарт E NISO 9001:2008 от сертифицираната организация притежаваща най - много международен опит Moody Intertec.

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Книгоиздаване 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.