Компютърно проектиране на детско облекло


Категория на документа: Други


Допълнителни инструменти в програмата за класически текстилен дизайн

Модул "Easy Knit" - Запълва с базови плетки сканирани мотиви за трикотаж. Видът на бримките се променя с едно кликване на мишката. Може да се представят модели на плетива по един от няколко начина - чрез техническа графика, чрез стандартна плетка, обозначена в чертеж или посредством реалистична симулация.

Модул "Easy Weave" - Демонстрира реалистични тъкани структури на виртуален стан с бързо избиране на преждите за основа и за вътък. Създава поръчкова сплитка или избира от библиотека със стандартни сплитки. Симулирането на заключителни обработки (кардиране например) довежда до "оживяване" на моделите.

5.3. ProSketch by Speed Step

Създаване на векторни изображения и технически скици

Many designers are still drawing by hand.Kакво е Speed Step ?

Speed Step пакетът се състои от два модула - моден софтуер за текстил и модна графика. ProSketch е използван, за да създаде първоначално скици на облекла и други текстилни продукти. ProPaintеr е използван за да създаде модели, кройки и лога готови за директно отпечатване на тъкани и други материали. Има също така и триизмерна функция.

Какво прави софтуерът?

ProSketch е вектор-рисуващ софтуер, който е замислен специално да отговоря на изискванията на модната индустрия. Неговите инструменти, функции на библиотеката и добре организирания интерфейс позволяват да се създадат бързо и внимателно нови модели, или да се променят и използват съществуващи рисунки. Елиминира нуждата да се копират и да се теглят скици и технически рисунки отново и отново. Могат да се прибавят етикети с размери към рисунките, които кореспондират с размерите в спецификацията за облеклото. Работата в скала може автоматично да прибавя размерите направо към рисунката.

5.4. ApparelCAD by AutoCAD

Софтуерът ApparelCAD впряга точността и силата на AutoCAD да оптимизира модната илюстрация, костюмен дизайн и производство, прави конструкции, градира, прави размерки за разкрояване на тъкани. Включва мъжко, дамско и детско облекло, костюми, платна, мебелировка, багаж, функционални покривки.

Програмата включва:
* повече от 50 команди и множество менюта и идеи за продуктите;
* модни илюстрации и рисунки;
* автоматичен разрез и специални команди, които добавят желания размер, разширения под ъгъл или допълнителна дължина за набор на ръкави, поли, яки;
* основни конструкции и модели, които могат да бъдат променени или градирани, за да прилягат на фигура с произволни анатомични размери;
* специален бутон и команди за изработка на илик;
* специални команди за шевове и свивки;
* окачествяване на конструкции и символи;
* команди, с помощта на които конструкциите се разработват бързо, лесно и точно.

Драпиране на материя

3D манипулация на човешкото тяло

5.5. PlaidMaker by Photoshop (Textile Plugin Software)

PlaidMaker е най-гъвкавата модна структура на пазара за изобразяване на текстилни материи. Създава всякакъв вид материи от прежда като едноцветни платове, плат с диагонална сплитка, тъкан със сплитка рибена кост и много други с лекота директно на мрежата. Има за цел да съблюдава зададенапоследователност от основна или вътъчна прежда. Може да видоизменя или основно да променя цвета на всяка съществуваща прежда. Докато се проектира карираната тъкан, всяка промяна, която се прави, се показва пряко дo основния прозорец.

PlaidMaker има изцяло нов интерфейс с инструменти за рисуване на последователност от основни или вътъчни нишки, подредени директно на основния прозорец. Вижда се тъканта, която приема форма, докато се създава редуването на преждите. Може също така да се редактират последователности с прежда, използвайки нов прозорец или да се създадат много редувания от прежда едновременно. Другите налични инструменти са печат и обратен печат, които са идеални за добавяне на редувания на нишки и за създаване на модели. Със Selection tool може да се промени всяка последователност от прежди, да се избере и да се добави нов цвят, да се преместят редувания на нишки от едно място до друго.

Програмата включва:
* 48 различни цвята за основна и вътъчна прежда;
* изтегляне и намаляване на цветовете между преждите;
* оразмеряване, преместване, копиране или изтриване на редувания на нишки използвайки Selection tool;
* избиране на същата прежда, същия цвят на прежда или същия брой прежди с едно меню или клавиатурна командa.

5.6. MotifStudio by Photoshop (Textile Plugin Software)

MotifStudio е вид филтър, който прави създаването на десени безкрайно лесно. Използва всеки вид от повтарящи се изображения и създава щампирана идея, която може да бъде реализирана на печатаща машина.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Компютърно проектиране на детско облекло 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.