Контролиране на дейността в управлението на фирма


Категория на документа: Други


Целта на курсовата работа е да се усъвършенства дейността на "Рила стил"ЕООД чрез подобряване на маркетинговата дейност.

Така формулираната цел предполага изпълнение на следните задачи:
* Да се направи анализ на моментното състояние на изследвания обект чрез системния и ситуационния подходи;
* Да се анализират контролните цели;
* Да се направят изводи от направените анализи:
o Подобряване на комуникационната политика;
o Навлизане на нови пазари;
o Преструктуриране на организационната структура на управление във връзка с направените предложения за усъвършенстване.

Смятам,че курсовата работа е практически реализирана и ще донесе ползи, както за самата организация, така и за потребителите.

I. Аналитична част: Анализ на моментното състояние на обекта на изследване

1.Сведения за "Рила стил"ЕООД

Основана през 1971г. като държавно предприятие за производство на мъжко и дамско облекло "Рила-Стил" през годините се превръща в лидер на българския пазар известен с добрата си репутация и партнор на международни клиенти.Целта на фирмата е предоставяне на висококачествени продукти и добър управленски контрол,за да задоволят непрекъснато повишаващите се изисквания на клиентите като за постигането на това поставят качеството над всичко в производствения процес- започвайки от планирането и разработването,минавайки през производството и доставката на продукта до клиента. Фирмата предлага пълна гама от услуги в сферата на дизайна, конструирането, размножаването и производството на дамски облекла, ползвайки напълно компютаризирани процеси базирайки на софтуеърните продукти GERBER и OPTITEX. "Рила стил"ЕООД е фирма с дългогодишен опит и задълбочени познания в областта на конфекцията. Непрекъснатият контрол на мениджмънта осигурява успешни резултати като редом с тях набляга на осигуряването на позитивна работна среда зачитайки правата на своите служители и едновременно поддържа висок морал и отговорност към работата. "Рила стил" ЕООД е аналог на качество и стил през всичките години от своето съществуване. Производството на фирмата се отличава с изключително качество в изработката на облекла, в качесто на материи и перфектен дизайн. Материалите , използвани в колекциите , произведени в "Рила стил" са с висок клас - платове от италиански производители на световно известни имена като Max Mara , Armani, материали с европейски произход и качесто. Политиката на фирмата е да поддържа българската дама с качествени и висококласни облекла на световно ниво, но същевременно на адекватна за българския пазар цена. Компромисът в цената е комплимента на фирмата към българските клиенти. Колекциите на фирмата са успешно продавани в Европа - фирмен магазин въс Франция/Авиньон/, Швейцария, Австрия, Германия, Англия, Гърция , както и САЩ и Русия, предпочитани заради своето изключително качество и стил в дизайна. На територията на България , "Рила стил" работи с 10 свои търговски обекта , в които дамите могат да открият своята най-подходяща визия и стил. "Рила Стил" носи традициите в стила на българка от години насам и е пример за умело съчетание на традицията с актуалните тенденции на световния подиум. Да си пръв не само в страната си , но и световния пазар, изисква много труд, усет и високо оценяване. Фирмата спечелва верни клиенти и фенове в редица държави, именно със своята мода, своето качество на плат, кройка и шев.

"Рила " се гордее с история на първото предприятие, произвеждащо дамска мода, чиято продукция е била широко разпространявана в България и целия Съветски съюз. През 1991 г. от СО "Рила" се отделят като отделни юридически субекти над 30 малки фирми, а самата фирма "Рила Стил" става правоприемник на СО "Рила" и през 1991г. се състои от около 150 служители - от които около 100 са работници.
През 1993г. - френската фирма "2ЛМ" Сарл/" 2LM" Srl/, собственост на г-н Жан Пиер Мурлан откупува от държавата фирмени дялове на "Рила Стил" , и става eдноличен собственик на "Рила Стил" ЕООД.

През 1994-1995 г. с препоръката и протекцията на г-н Мурлан се появяват първите френски фирми в България , което подсилва и ускорява разцвета на българската модна инустрия.

През 1996г - "Рила стил" наема френското дизайнерско студио "Саша Паша" за обучение на дизайнерите и служителите в Рила. Фирмата е една от първите български фимри , по пример на развитите европейски страни, която инестира в обучението и специализирането на своите служители, чрез езикови и компютърни курсове, обучение на дизайерския отдел, актуализиране на производството с последните водещи технологии и програми.
За дизайна на марката работят Френски дизайнер ( екс дизайнер на "Ги Ларош"/"Guy Laroche"/) Софи Сибот и испански дизайнер Сара Гунарсон.
1993-2006г. - инвестиции в сгради , съоръжения и машини в Рила -около 7 млн.лева.
1997 г. - "Рила Стил" ЕООД е първата фирма в България и бившите източноевропейски страни , която се появява на Прет-а порте Париж и стартира поредица от ежегодни участия с представяне на своите колекции на световното изложение за мода.
През 2006 г. "Рила стил" създава своя прочут прозрачен шлифер, който е показан за прът път на модно ревю в Москва. Сезон по-късно световно известната марка Dolce&Gabbana предтави на световния подоум своя прозрачен шлифер, който събра овациите на световните модни критици.
Да създаваш мода и да водиш тенденциите на световния подиум, да твориш тоалети , чиито аналогии се разхождат по дефилетата през Седмиците на модата, изисква много труд и професионализъм, каквато е и работата на екипите на "Рила стил".
Родната марка "BATTIBALENO" е произведена от "Рила Стил" ЕООД. С дългогодишна история на съществуването си, с постоянство, креативност, фантазия и много труд BATTIBALENO от самото начало се идентифицира като марка за работещата бизнес дама от високия ценови сегмент.

Фиг.1 Търговска марка създадена от "Рила стил"

Целта на организацията е утвърждаването й в бранша и разгръщане на дейността и на европейския пазар.Основно предимство на бизнеса е това,че той вече е утвърден и се засилва интереса на потенциалните клиенти към новите модни тенденции. Маркетинговата стратегия на предприятието предвижда производството на различни видове модни официални мъжки и дамски облекла, според специфичните изисквания на потенциалните клиенти.
2.Вътрешна среда на Стопанската Организация (СО)
2.1. Мисия, цели и задачи на СО
* Мисия на организацията

Мисията на организацията е да предложи качествени мъжки и дамски официални облекла, и разнообразие на предлаганите изделия и модели в синхрон с модните тенденции за съответния сезон. Максималното задоволяване на повишаващите се изисквания на пазара, качественото и бързо обслужване на клиентите.
* Цели на организацията
* Дългосрочни цели:
1. Заемане на стабилни позиции в бранша;
2. Реализация на европейския пазар на марката BATTIBALENO;
3. Разширяване на кръга от потенциални клиенти.
* Средносрочни цели:
1. Осигуряване на нови работни места;
2. Повишаване на кредитното доверие;
3. Разширяване на дейността;
4. Увеличаване броя на фирмените магазини.
* Краткосрочни цели:
1. Създаване и утвърждаване на благоприятен имидж;Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Контролиране на дейността в управлението на фирма 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.