Курсов проект по електронен бизнес


Категория на документа: Други


* Втора група - хора, които проявяват интерес към луксозните аксесоари, имат желание да разглеждат и да споделят мнения. Те няма да се интересуват толкова от закупуване на артикул, но ще генерират най-голям трафик на магазина за електронна търгивия.
* Трета група - посетители както на магазина, така и на форума. Те също ще проявяват интерес към аксесоарите и ще са готови да ги закупят от нашия електронен магазин.
Електронния магазин очаква да генерира най-голям приход от следните групи.
* Първа група - платежоспособни частни клиенти, които са ценители на луксозните и стилни аксесоари или хора, желаещи да подарят скъп подарък. Тяхното внимание ще бъде привлечено от изисканите часовници и показващите класа химикали. Това са хора в активна възраст между 30-49 години, които ценят уникалността на артикулите и притежават съответните средства за да ги закупят.
* Втора група - млади хора, желаещи да са в крак с тенденциите. Тази група ще е на възраст между 18-29 години, тези потребители са най-много на брой в Интернет. Те ще се интересуват от слънчеви очила и часовници.
* Трета група - дружества и организации, които желая да популяризират името си чрез поставянето му върху химикали или стенни часовници, които да подаряват на своите лоялни клиенти.
Като цяло клиентите, които очакваме да пазаруват от нашия електронен магазин са крайните потребители. Хората, които използват интернет за развлечение, за търсене на лична информация и тези, които не смятат да правят бизнес чрез Интернет.

Организация на съдържанието на сайта за електронна търговия
Успешната реализация на проекта зависи от изборът на разработчик. Поради причината, че във фирма "РИМ" ООД няма служител с необходимата квалификация, ще бъде нает такъв, който да разработи и в последствие да поддържа съдържанието на сайта. При избора на разработчик се водим от следните критерии : какъв опит има и колко са успешни реализираните му проекти; за каква стойност ще се разработи проекта и други. В конкретния случай нашата фирма се спря на Иван Иванов, който зад гърба си има множество успешно разработени и фунциониращи електронни магазини. Причината поради която предпочетахме да назначим нов служител към нашия екип пред алтернативата да наемем фирма само за разработката на сайта е , че един електронен магазин се нуждае от постоянно обновяване и администриране.
Срокът за разработка на сайта за електронна търговия е 2 месеца, като с този период се включва и процеса на тестване дали всички функционалности на сайта работят по очаквания начин. Очакваните разходи до въвеждането на сайта в експлоатация възлизат на 2100лв.. Разходите по проекта са разделени по компоненти както е представено в следващата таблица.


Дейност
Цена
1
Закупуване на авторските права на темплейта
1000лв.
2
Предплащане на хостинг за период от 1 година
100лв.
3
Закупуване на външен модул за пробване на слънчеви очила
500лв.
4
Премия за разработчика над стандартната му работна заплата
500лв.

Общо
2100лв.

Съдържанието на сайта е от съществено значение за неговия успех. Когато се определя трябва са бъде съобразено с нуждите на потребителя. Целите, които сме си поставили трябва да бъдат реализирани в съдържанието на електронния магазин.
Предлага се началната страница да има структура като показаната на диаграмата.
Регистрация
Добре дошли
Вход
Кошница
Плащане
Профил

Желани продукти
Начало

Валути
Езици
Лого

Търсене

Каталог
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Курсов проект по електронен бизнес 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.