Курсов проект по електронен бизнес


Категория на документа: Други


Промоция на сайта за електронна търговия
Рекламата може да се използва както и за изграждане на дълготрен имидж на компанията и нейните продукти, така и за да предизвика увеличение на продажбите. Необходимо е оптималнода се използва уебсайтът на фирмата като рекламно послание, където фирмата представя своя бизнес и продуктите си. Самият сайт трябва да бъде реклмно послание на фирмата. Името му трябва да бъде навсякъде, където се използва логото на фирмата. Популярността на даден сайт зависи от броя на препратките, които водят към него. Това се постига чрез регистрирането на сайта в различни машини за търсене.
Другият начин за популяризиране на електронния магазин е чрез различните форми на интернет рекламата.
Банерна реклама - Това е реклама под формата на графично изображение с определени размери, което служи за хипервръзка към сайта на рекламодателя. Сайтът ще има реклама в www.dnes.bg/, с размери 300 х 250 рх , на всички страници, на цена от 9лв. за 1000 импресии. Другият сайт, в който ще се рекламира нашия електронен магазин е www.az-jenata.bg/ , с размери 728 х 90 рх, на всички страници, на цена от 10лв. за 1000 импресии.
Поради естеството на сайта другите форми на интернет реклама не са приложими.
Следващ вид маркетингова стратегия, която прилагаме за популяризиране на сайта е e-mail маркетинг. Това е форма на директен маркетинг, при която се изпращат рекламни послания до определена целева група посредством електронната поща. Чрез тази стратегия целим да информиране настоящите си клиенти за специални оферти и промоционални кампании, като по този начин допринасяме за изграждане на доверие. Избираме този вид реклама, защото информацията достига до потребителите бързо и директно, като същевременно е една от най-евтините форми за комуникация с тях. За да постигнем целта си писмата трябва да са добре оформени с персонално отношение към всеки клиент.
Днешно време няма успешна реклама без интегриране на социалните мрежи. Те се посещават от огромен брой потребители готови да станат потенциални клиенти. Влиянието на социалните мрежи е огромно, тъй като са създадени от едни потребители за други, което подсилва доверието. Сайта има изградени страници в редица социални мрежи като: Facebook, Twitter, Google+ и MySpace. От тях посетителите на конкретната социална мрежа могат да получават актуално новини и промоции в нашия сайт.
Благодарение на социалната мрежа Facebook е реализирана игра, която е насочена към настоящи клиенти и има за цел привличането на бъдещи такива. През последния месец, при всяка покупка клиентите получават код, който, ако се регистрира във Facebook гарантира участие в коледна томбола за спечелване на 20 ваучера за 50% отстъпка при следваща покупка. За да бъде потвърдена регистрацията всеки потребител трябва да покани трима свой "приятели", които да харесат страницата на електронния магазин и да го подкрепят. Подхода е базиран на идеята за вирусен маркетинг.
Съвместно с разработката на сайта е осъществена и SEO (Search Engine Optimization) оптимизация. Името на сайта е избрано по такъв начин, че да насочва клиентите към стоките, които предлага. Поради тази причина SEO оптимизацията е от ключово значение, за да можем да привлечем потребителите търсещи аксесоари чрез търсачките в Интернет.
Друга ключова маркетингова стратегия, която прилагаме е спонсорството. Сайтът спонсорира" capital.bg", като по този начин се възползва от вниманието на аудиторията на спонсорирания сайт. По този начин печелим доверието на вече доволните потребители на спонсорирания сайт. При този вид маркетинг не само ще направим магазина по известен, но и ще имаме възможност да използваме посетителите на спонсорирания сайт за провеждане на различни маркетингови проучвания посредством анкети. На сайта, който спонсорираме ще поставим лого на нашата фирма, както и съобщение, което ще гласи: capital.bg sponsored by accstore.site88.net (РИМ ООД).

Като заключение можем да кажем, че потребителите не могат просто да бъдат спечелени, те трябва да бъдат задоволени, онлайн клиента се среща с нов вид пазаруване, нови доставчици, нови продукти и нови услуги. След като много интернет потребители още едва опипват почвата на онлайн пазаруването е изключително важно фирмите, които се занимават с електронна търговия да оправдаят очакванията за доставка, ефективност и качество.
Предвид посочените данни, тенденции и резултати, смятаме че accstore.site88.net ще отговори на изискванията на пазара и трайно ще заеме своето място в онлайн търговията. Екипът е решителен и с ясно поставени стъпки за реализиране на бизнес идеята. Притежаването на редица ключови фактори, както и нестандартното мислене, ще доведат до очакваните резултати и развитие.

??

??

??

??

___________________________________________________________________________

1

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Курсов проект по електронен бизнес 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.