Курсова работа на тема "Фирмено ценообразуване на хотел"


Категория на документа: Други
Факултет: Международна икономика и политика
Катедра: Международни икономически отношения и бизнес
Специалност: Международни икономически отношения
Дисциплина: Фирмено ценообразуване и ценова политика

Курсова работа

на тема :
Ценова политика на еднолично акционерно дружество с ограничена отговорност "КЕМПИНСКИ ХОТЕЛ ЗОГРАФСКИ (България)"

София , ноември , 2013г

Съдържание :
1. Фирмен профил ...................................................................стр 3
2. Управленска структура.......................................................стр 5
3. Продукти, продуктова листа................................................стр7
4. Маркетинг на фирмата.......................................................стр11
5. Цена и ценообразуване.......................................................стр13
6. Извод....................................................................................стр16

1. Фирмен профил

* История

Историята на хотелската верига "Кемпински" започва през 1872 г., когато ресторантът на Бертолд Кемпински отваря врати в Берлин, а 25 години по-късно е построен и първият хотел от предприемача. Постепенно дейността на компанията се разраства и понастоящем хотели под името "Кемпински" посрещат гости в Германия, Франция, Унгария, Русия, Испания и в по-топли, екзотични страни като Австралия, Индонезия, Китай и Индия.

Българският "Кемпински-Зографски", собственост на Иван Зографски, стана част от веригата през 1997 г. Проектирана от Кишо Курокава, представителната сграда подслонява клиентите в 428 стаи .

* Местоположение

Кемпински Хотел Зографски София е разположен сред богатата зеленина на кв. "Лозенец". Това е единственият хотел в България, който разполага не само с най-голямата бална зала, която може да се раздели на три отделни части, но също и с три големи зали и 5 конферанса за делови срещи, 5 ресторанта, 2 бара, а на последния етаж ще намерите панорамен ресторант. Туристите могат да се наслаждават още и на кулинарните удоволствия в 4 ресторанта с българска, италианска и японска кухни, 4 бара, виенско кафене. За деловите хора работи бизнесцентър.

Кемпински хотел Зографски София е част от портфолиото на Kempinski Hoteliers и е един от водещите 5-звездни хотели в София. Той съчетава духа на България с международните стандарти на обслужване и лукс, които гостите на "Кемпински" очакват да намерят.
* Точен адрес
бул. "Джеймс Баучер" 100, София, България

Кемпински хотел Зографски София се намира в най-търсения район на града, на 20 минути от летище София и на 10 минути от центъра на града.

* Дейност

Дейноста и услугите на хотел "Кемпински Хотел Зографски".

Политическа - Организационно-управленческата структура на дейностите на хотелския комплекс се осъществява чрез две основни направления - хотел и хранене и шест функционални отдела - административен, счетоводен, маркетинг и продажби, техническо поддържане, стоково-материално снабдяване, охрана и сигурност.

Екологична - За осъществяваната дейност нормативно не се изискват екологични разрешителни, освен разрешително от Министерство на здравеопазването. Клиента има издадени необходимите разрешителни за осъществяване на производство на храни и напитки както и за услугите си.

Социална - Ръководството провежда действия за проучване на нови пазари. Запазени са всички основни клиенти и доставчици и няма промяна на условията за разплащане. Насочени са усилията за привличане на повече руски туристи, а също така от Чехия и Словакия, както и за разширяване на българския пазар.

Технологична - За да гарантира по голяма заетост на легловата си база, още през предходната година се сключват договори с туроператори - български и чуждестранни за предоставяне на туристически услуги през текущата година.Договарят се пакетни цени, които освен основните туристически услуги -нощувки и хранене, включват и допълнителни услуги - балнеолечебни, медицински и други способстващи реализирането на повече приходи. Предлагат се отстъпки за ранни записвания, което води до сигурност за заемане на легловата база. както и по- ниски цени в месеците извън върховия сезон, за да се гарантира удължаване на сезон.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Курсова работа на тема "Фирмено ценообразуване на хотел" 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.