Курсова работа по техническо моделиране


Категория на документа: Други


ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КОНСТРУКЦИЯТА
2.4.1.
Конструкцията на ракетния модел трябва да издържа повече от един полет и да съдържа средства за нейното връщане на земята, по такъв начин, че ракетния модел да не получава съществени повреди и да не създава заплаха за безопасността на състезателите, съдиите, зрителите и имуществото.
2.4.2.
Ракетните модели не трябва да изхвърлят двигателя(ите) по време на полета, ако те не са включени в конструкция, изпълняваща изискванията на параграф. 2.4.1. Двигателя(ите) не трябва да са залепени към конструкцията на модела и не трябва да са интегрирана част от конструкцията на модела.
За връщащите се в безпорядъчно падане степени на многостепанните модели, се допуска отделяне без система за спасение, при следните условия:
1) степента има три или повече стабилизатора.
2) степента не е по-дълга от 1,5 пъти дължината на нейния двигател.
3) началника на старта признае нейното спускане за безопасно.
2.4.3.
Конструкцията трябва да бъде от дърво, хартия, гума, разрушаема пластмаса или подбни материали и без значителни метални части. Моделите от класовете S1, S2, S3, S6, S9 и S10 трябва да имат минимален диаметър за повече от 50%, а за клас S5 20 % от общата дължина на корпуса. В случая на клас S1, минималния диаметър не трябва да бъде по-малък от 18 мм за 75% от общата дължина на корпуса за всяка степен, включително и дънните им сечения. Не се допускат никакви опашни обтекатели, намаляващи диаметъра на дънното сечение.
2.4.4.
Минимални размери за подкласовета на класовете S1, S2, S3, S5, S6, S9 и S10 трябва да бъдат не по-малко от:

Подклас
Минимален диаметър (мм) (за не по-малко от 50% от общата дължина на корпуса и 20% за S5)
Минимална обща дължина на корпуса (мм)

A
40
500

B
40
500

C
50
650

D
60
800

E
70
950

F
80
1100

Конструкцията на моделите трябва да включва повърхности, които обезпечават аеродинамична стабилизация, необходима за обезпечаване на устойчива и предсказуема траектория на полета. По искане на началника на старта или съдиите, състезателят трябва да представи информация за относителното положение на центъра на тежестта и центъра на налягането, общата маса без двигател или расчетите и измерените характеристики на модела.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Курсова работа по техническо моделиране 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.