Магията на спонсорирането


Категория на документа: Други
Магията на спонсорирането

Можем да правим много, но ако то не е правилното, не получаваме резултати.

Ако не знаем какво точно да вършим, губим времето си! Затова трябва да се научим на определени умения, които да ни направят професионалисти и да обезпечат високото възнаграждение, което очакваме.

Длъжностна характеристика на мрежара - това, за което ни се плаща. Ако не го правим, не получаваме бонуси.

Нашата работа е:
* да откриваме кандидати
* и да ги накараме да вземат РЕШЕНИЕ да се присъединят към нашия бизнес или да станат наши клиенти.

За това ни се плаща в ММ. Всичко друго /да сме мотивирани, да сме позитивни, ентусиазирани, да създаваме приятелски отношения, да вярваме в успеха си, да си поставяме цели, да израстваме като личности.../ е много приятно, но не е нашата длъжностна характеристика. То е, което ни помага да се изградим като професионалисти и да вършим работата си максимално продуктивно.

Длъжностната ни характиристика изисква да вмъкваме нашите идеи в главите на другите хора, да разговаряме на "тайния език" на подсъзнанието и да ги спонсорираме, в краен случай да ги направим наши клиенти.

Процесът на спонсориране включва 3 стъпки:
1. създаване на умения за общуване, овладяване на "тайния език"
2. откриване на хора, с които да говорим /лесно е, когато е овладяна стъпка 1./
3. приемане на доброволците и обучаване
Виждате ли? Не първо да намерим хора, с които да говорим, а да се подготвим да бъдем перфектни комуникатори и тогава да говорим.
За целта е добре да знаем как човешкият ум взема окончателното решение.
Ако не си знаем длъжностната характеристика, провеждаме презентация в продължение на 1 час - стараем се да представим всички аргументи, да обясним процентите, внимаваме никой да не ни прекъсва, заливаме кандидата с факти и ползи... и накрая: "Искаш ли да се присъединиш?" - "Не!". Много сме зле! Ако искаме да получаваме различни резултати, ще ни е нужна промяна, нови умения. Нужно е да се разделим с някои убеждения, дълбоко вкоренени в нас. Новите умения са странни, невероятни, но и наградата ще бъде невероятна!
Не за 1 час - решението се взема през първите 30``! Трябва да го приемете, за да придвижите бизнеса си напред!

Спомнете си кога за последен път някой търговец ви се е обадил по телефона, за да ви предложи нещо. Не взехте ли решение още преди да сте чули презентацията му?

След като вие реагирате така, не мислите ли, че и другите правят същото? Но ние още не знаем как се вземат решенията. Мрежарите без умения не го знаят. Раздават брошури, говорят много и ... биват убити.

Да се научим как да накараме кандидате си да кажат "Да!" още преди да сме им направили презентацията. Всичко след 30-та секунда е просто пълнеж /то може да бъде тяхното първо обучение/.

Как се вземат решенията?

Преди години група учени се заеха да проучат механизма на вземане на решения. Ще бъдете учудени как става това, но то е самата истина. Ако научите тайната, вече няма да получавате "Не!" и парите ще потекат към вас.

Учените стигнали да извода, че нашият ум има 2 части:
1. съзнателен ум - това е онази част, която може да мисли, нея използвате в момента, за да записвате. Нашият съзнателен ум е блестящ. Може да разбира, да прави сложни изчисления, да твори музика, рисува картини, да различава нюанси. Всички съзнателни процеси преминават през него. Той е по-умен от най-умния компютър, но с много малък дял във вземането на решения - с размера на грахче.
2. подсъзнателен ум - не може да мисли, работи по автоматични програми, съдържа спомените ни, вярванията ни, всичките ни убеждения, които сме трупали през годините, всичките ни предубеждения и се грижи за всички телесни функции. Прави хиляди неща едновременно - поддържа ни живи. Неговото IQ = 0 - кръгъл идиот, пълно е с неадекватни програми, но научните изследвания са установили, че той управлява живота ни. Ние сме на "автопилот" от раждането до смъртта си.

Учените са открили, че всяко наше решение се взема от подсъзнанието, от немислещата част на мозъка. Мислите си, че сте взели дадено решение съзнателно, а то вече е взето от подсъзнанието 7 секунди преди това. Нашият блестящ мислещ ум няма нищо общо с решенията ни! А подсъзнанието е идиот. То е пълно с готови програми, придобити в различните етапи на човешката еволюция и там е пълен хаос. И този хаос управлява живота ни. Точно тези програми пречат на бизнеса ни.

И още по-лоши новини - не са открити доказателства за действието на "свободната воля". Надяваме се, че имаме свободна воля, но нямаме доказателства, че тя съществува.

Пример: "Предлагам ви да заведа децата ви да скачат с парашут." За колко време взехте решението? Дори преди да сте чули, че съм дългогодишен инструктор или че 1 от 4-те ми опита е успешен, че ще скачаме от 1 метър височина. Това честно ли е? Но все пак това се случва за секунди и няма нищо общо със съзнанието. Тук говори автоматичната програма " да обичаме децата си".

Пример: "Нашият Президент ще произнесе реч как да излезем от кризата веднъж завинаги." Ще отидете ли? Предварително сте взели решение, базирано на политическите ви вярвания.

Когато правите презентация и обяснявате компенсационния план, продуктите, предимствата и др, вие говорите на съзнателния ум, а това е същото като да говорите на едно 3 годишно дете. За да имате успех, трябва да говорите на подсъзнанието. На тази част, която има властта да взема решенията. Така че спрете да говорите на "грахчето". Ако смятате, че с много мислене можете да промените нещата, ще си останете с надеждите.
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Магията на спонсорирането 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.