Магията на спонсорирането


Категория на документа: Други


7. Повечето хора...

8. Какво ще бъде по-лесно за вас...

9. Знам една интересна история...

10. Добре ли би било ...

11. Нали знаеш, че...

Това са изразите, които трябва да направим част от ежедневието си.

Повечето хора се втурват в бизнеса като смятат, че като притежават добра нагласа, позитивно мислене, мотивация, поставили са си цели, притежават смелост на тигър, око на орел и други, това им гарантира успех в бизнеса. Всичко това ни прави по-добри хора, по-добри специалисти, професионалисти, но то само по себе си не прави пари. За истинския успех трябват умения. На всички нас е нужно личностното израстване. И аз го правих през първите 10 месеца, но познах успеха, едва когато започнах да уча и да прилагам на практика тези магически умения.

Нашият бизнес е изцяло свързан с програмите в мозъка. Ставаме добри, когато се научим как да говорим на хората, как да превръщаме отрицателното в положително, за да могат да се присъединят. Ето как професионалистите-мрежари използват уменията си, за да преобърнат нещата:

Предварително знам, че ще използва това като оправдение: "МНОГО СЪМ ЗАЕТ!" - "Би ли било добре да намериш време, за да станеш свободен човек, да не си толкова зает?!"

"НЕ СЪМ ТЪРГОВЕЦ!", "НИКОГА НЕ СЪМ ПРАВИЛ ТОВА!", "НИКОГО НЕ ПОЗНАВАМ!" - "Добре ли би било да ти помогна да усвоиш няколко умения, с които да си създадеш сигурност за бъдещето?!"; "Стара истина е, че ставаш добър в това, което правиш."

Лидерски умения

Ако при вас дойде дистрибутор и започне да ви се жалва, че нищо не може да се получи, защото е криза, хората нямат пари и т.н., без да се чувствате виновни, можете да го попитате "Какво би искал да направя аз за теб, което ти не си готов или нямаш желание да го направиш самият ти? Да ти прочета фирмената политика, да дойда в квартала ти да ти намеря кандидати?! ... "

Как се изграждат лидери? Преди 30 години попитах моите дистрибутори дали искат да са лидери и всички казаха "Да". И аз започнах да им помагам - пътувах много, вложих много усилия, но те така и не станаха лидери и работата ми отиде на вятъра. Тогава един приятел ми каза: "Ал, ти си идиот!" А аз му казах "Не зная кой от тях е скритият лидер, затова трябва да работя с всички", а той отговори: "добре, ако имаш 100 човека и попиташ всички дали искат да станат лидери, всички ще ти кажат "Да". За да ги прецениш добре, им направи тест. Дай на всеки един да чете книга и му кажи, че след 3 дни ще се срещнете да обсъдите как да я използва за изграждането на неговия бизнес. Ако след 3 дни дори не я е започнал, защото нещо друго е било много по-важно, как ще започне да изгражда бизнеса си? Просто още не му е дошло времето. Ако направите този тест на сътрудниците в линията си, повечето от тях ще отпаднат на теста за Лидери, но това съвсем не означава, че не са добри сътрудници."

Въпроси и отговори:

Защо новоспонсорираните се отказват след като веднъж са взели решение? Аз внедрявам своята добра информация в умовете им. Не ги моля. Оставям ги сами да решат дали да им послужи или не. Ако вземат решение да се включат, това е един огромен скок в начина им на мислене. Просто работя с програмите, които имат. Не се опитвам да ги премахна.

Пълна бъркотия е в подсъзнанието, претъпкано е от програми. Питат го: "Какво ще ме посъветваш сега ?" после приемат нова информация и променят решението си. Ако сте аматьор и не сте си свършили работата докрай, новите ви спонсорирани започват да разпространяват, че са се включили, раздават каталози, говорят като търговци и някой им каже: "Повечето хора казват, че това не работи!", няма ли да се разколебаят? Няма ли да се разтърси силно доверието им в индустрията, което за момент сте успели да изградите? Вече се е активирала друга програма: "Ако нещо изглежда прекалено добро, за да е истина, то не е истина!"

Точният подход е веднага да започнем да учим хората си на стъпка 1.- няколко умения, с които да започнат. После ги надграждат - учим ги на 1-2 неща и постепенно добавяме нови. Стават професионалисти- комуникатори, тогава преминават на стъпка 2 - как да си намерят хора и после 3 - препоръчваме им книги, дискове, система за обучение, система за личностно развитие. Всяко нещо от бизнеса има отношение към нашите умения. Без предварителна подготовка гарантирано се проваляме.

Ако някой дойде с оплакване при вас, че всичките му приятели и роднини му отказват, не се интересуват от бизнеса, моли ви да му помогнете да намери нови хора, с които да говори, какво трябва да направите? Няма нужда да изпортим нови хора, за да разберем, че той няма нужния подход... Ако досега никой не е харесал презентацията му, новите също няма да я харесат, освен ако не си промени начина на представяне.

Пример: Представете си, че един ерген тръгне да си търси жена. Отива при една от дамите в залата и й казва следното: "На колко години сте? А колко тежите? Това истинските ви зъби ли са? Колко грим ви се налага да използвате сутрин?" ... и други подобни. Какво мислите, че ще му се случи? На още 1000 дами да каже същото, пак няма да получи отговора, който иска.

Как да отговоряме на възражения?

Имате 3-ма сътрудници, срещат се с хора, правят им презентации. Всеки един от тях казва на първия: "Нямам пари!", на втория - "Нямам време за това!", а на третия - "Това е пирамида!". Дали причината за това е, че всеки от тях намира само хора с един и същи вид възражения или казват нещо, което провокира точно определени възражения?! Валидно е второто. Те не обмислят добре думите си, създават предпоставки за точно определени възражения, а после се оплакват, че не могат да се справят с тях. Не са усвоили нужните умения, а са решили, че са готови да започнат да водят разговор за спонсориране.

Кой е правилният отговор? - "Трябва да се погрижите за това, преди да се е случило." Какво можем да направим, след като решението е вече взето? Бъдещият ни сътрудник или клиент е вече убит!

Пример: "Не стига, че си грозна и дебела, ами на всичкото отгоре си и глупава!" - пляс един шамар. - "Удариха ми шамар! Как да се справя?" - "GO HOME". Сам предизвикваш това възражение.

Рисуваш пирамида и ще получиш възражението "Това е пирамида!" По-добре направи друга конфигурация, създай нов "дизайн".

Когато отговаряме на възражение, спорим с "грахчето". Всяко възражение може да се избегне и е по-лесно да го предотвратим, отколкото да се опитваме да му отговаряме.

"Повечето хора казват, че нашите продукти са скъпи, а те съвсем не са такива." - възражение: "Нямаме пари!". Вместо това можем да използваме по-подходящи думи: "Повечето хора намират нашите продукти за много икономични и практични" или: "Повечето хора искат най-добрите продукти за себе си и за семействата си, а нашите продукти са такива и то на добри цени."Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Магията на спонсорирането 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.