Магията на спонсорирането


Категория на документа: ДругиСин = Купон
Зелен = Анализ
Червен = Контрол


1. Жълтият тип хора - Мисия да помагат на другите да бъдат щастливи. Те са лекари, масажисти, медицински сестри, детски учителки, мисионери - професионални пръгръщачи. "Благодаря ти, че си мой приятел!". Служат на другите - лидери от типа на "майка Тереза". Тя никога не е нареждала на някого какво да прави.

Как ще ги познаем? - тях всички ги обичат, те са навсякъде, където има нужда от помощ. Още от първия момент са в състояние да прегърнат някого, да утешават, да разбират.

Тяхното място е в сянката, да организират, да помагат / например при масови прояви - участват при регистрацията, раздават разхладителни напитки.../, да направят така, че на всички да им е добре.

Жълтите не се интересуват от парите в бизнеса и не искат да знаят какво стои зад съставките, а как с определен продукт ще помогнат на другите. Как тийнейджърът ще се освободи от акнето си, как възрастната жена с артрит ще се излекува, как ще помогнат на майките да стоят в къщи при децата си. Ако им говорите за бизнес, те ще си отидат. Трябва да им се покаже как ще могат да помагат на хората и тогава ще поискат да се включат.

Не се вълнуват от детайлите в Компенсационния план, когато им представят бизнеса. Ако компанията намали размера на печалбата им, те няма да се разсърдят, никога не се оплакват, защото основното при тях е да помагат.

Лоша страна - Жълтите се страхуват да вземат решения /ако 12 жълти се срещнат за вечеря, ще умрат от глад, защото няма кой да вземе решение в кое заведение да отидат/, не се осмеляват да изказват мнение, да не би случайно да обидят някого. Не искат да нараняват чувствата на другите.

Ако на банкет влезе жълт, той ще огледа залата и ще седне там, където на масата стои сам човек, ще го прегърне и ще му каже, че навярно и той има нужда от приятел.

Как да поканите жълт на презентация: "Би ли дошъл? Нуждаем се от твоята помощ. Имаме продукти, които помагат на глухите, слепите, болните и тези продукти карат хората да се чувстват много добре. Тинейджърите ще ходят на училище и ще стават доктори и ще ходят да спасяват страдащи деца в Африка. Продуктите помагат на бебетата да растат здрави и силни, на бабите - да си оправят коленете и да могат да извеждат внучетата си на детската площадка... А пък ми трябва само още един човек, за да спечеля наградата за спонсор!" - ако не сте жълт, няма да го разберете!

Ако започнете да говорите на жълт, че ще направи много пари от бизнеса и ще може да обикаля света, той ще се стресне и ще ви откаже. Ами кой ще му гледа цветята и ще им говори, ако той обикаля света?!

2. Синият тип - Те обичат развлеченията, партитата, приключенията, обичат да се срещат постоянно с нови хора, да пътешестват. Те са общителни, отворени, създадени са за нашия бизнес. Това са хора на действието, на екшъна. Те не се замислят над детайлите, при тях е ключово да срещат нови хора и да има купон.

Сините се познават много лесно по това, че постоянно говорят - през деня, през нощта, дори на сън, но обикновено нищо не казват.

Лошата им черта е, че постоянно говорят и не им остава време да слушат. Техните умове са много бързи, мислят в различни посоки. Обикновено довършват изреченията на другите и продължават да говорят по своите си неща. Лесно се разсейват и отвличат. Стават за лидери, защото ще водят постоянно нови хора, но после не ги проследяват, няма да им обръщат внимание - ще са заети с приобщаването на други нови.

Характерно за тях е, че ако им правите презентация, те ще излязат по средата на срещата, ще хванат първия срещнат и ще започнат да го зарибяват. "Да знаеш запознах се със страхотна възможност, толкова е вълнуващо, можем да пътуваме по света, ще се правят много пари, но не помня нито как се казваше компанията, нито какви продукти предлага..., много е добра, точно сега трябва да се присъединиш, така че идвай да се включим!"

Всеки от вас познава по някой син, който когато ви се обади по телефона, вие можете да оставите слушалката и да свършите някаква работа, а след 5 минути той все още ще говори.

Постоянно ще привличат нови хора, но ще трябва да има някой, който след това да се грижи за привлечените, защото Синият ще е на лов за нови.

Трябва да помним, че Сините не слушат, мислят с 200 км. в час, в 200 посоки едновременно и не спират да говорят.

Когато Син отиде на банкет, той ще огледа всички маси и ще седне там, където има най-много хора и е най-шумно.

Езикът на сините: Изчаквате да си поемат въздух или да отпият от кафето си - това е вашият единствен шанс да говорите - като го правите много бързо и не се притеснявате какво говорите.

Как да поканите син на презентация: "Здравей, ще се провежда среща, ще бъде много вълнуващо! Ще се срещнем със страшно много нови хора, ще имаме шанса да говорим преди, по време и часове след като е свършила срещата! А пък ни предстои и едно пътешествие...!"

За да им привлечете вниманието, ще трябва да говорите изключително бързо и ентусиазирано. За да ги поканите на някое място, до което трябва да се стигне с автобус, им кажете, че ще се ходи на много екзотично място, с голям автобус, в който ще има много хора, ще има голям бидон с бира, ще има микрофон и ще си правим караоке, ще купонясваме 72 часа без да спим, после на връщане ще правим същите вълнуващи неща.

Перфектният екип е съчетание от син и жълт човек. Синият постоянно ще привлича нови хора, ще ги очарова, а след него жълтият ще има огромната възможност да им помага и да прави страхотни неща за тях.

3. Червеният тип - Тях ги интересува да са шефове, да казват на другите какво да правят. Велики организатори. Обикновено това са директори на фирми или политици /" Изберете ме да ви кажа какво да правите!". Основният им мотив са парите. Те са, които създават организацията на нещата и после Жълтите трябва да дойдат да свършат всичко.

При тях първата реплика е: "Съкрати глупостите и кажи какво да направя, колко човека трябва да запиша, за да изкарвам 1000 Евро на ден?!". Червените правят най-много пари в ММ, защото искат резултати. Ще ги чуете да казват "Ако ще работиш в моя екип, трябва още утре да ми донесеш списък от 100 човека, ще се срещаш с 40 човека всеки ден, ще говориш с непознати ...ще следваш моята система - от една среща трябва да записваш 3-ма нови..."Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Магията на спонсорирането 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.