Модел за анализ на сайт в уеб-пространството


Категория на документа: Други
Курсов Проект

на Венцислав Асенов Ангелов

ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ УНИВЕРСИТЕТ
"СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТСпециалност : Стопанско управление II курс I семестър
Факултетен номер : СУЗ - 1353
Тема : Модел за анализ на сайт в Уеб - пространството

Модел за анализ на сайт в уеб пространството на развъдник за Германски курцхаар http://vontencha-bg.com/ при отварянето на самият сайт в горната лява част има разположени малки полета които изобразяват знамена на различни страни в предвид това на какъв избор на език желаем да изглежда сайта. Под тях в дясно има разположени отделни секции като домашната страница на сайта , новини, галерия и секция " За мен " пряко свързана със собственика на сайта .В ляво на лентата има разположено поле за търсене и скрит плътно в лявата част банер за увеличаване и намаляване размера на шрифта ,както и вход и регистрация към сайта , а за да се разглежда самият сайт не е необходима регистрация, но при желание може да бъде извършена регистрация която позволява да бъдат преглеждани файлове в детайли и повече на брой снимков материал.В средата са поставени четири екранни снимки със собственика на развъдника и неговото куче и показват различните видове насоки към които се използва породата курцхаар.Под тях в централната част са разположени пет отделни секции " История на курцхаара " ; " Международен правилник " ; " Правилник за състезания " ; " Устав на сдружение " и " Стандарт на породата Курцхаар" , като към всяка една секция има разположен бутон който подпомага да се даде повече информация за всяка една отделна секция в детайли.По надолу в лявата част се вижда сканиран и има сложен документ с който се разрешава на собственика да развива развъдна дейност , както и че има запазено име на развъдника в Световната организация по кинология, в дясно от него се намира една извадка от това как и от къде е произлязла породата Германски курцхаар.
В долната част на сайта създатели те му са поставили полето за името на едно от кучетата за разплод , негова снимка с неговите данни за дата на раждане , порода и цвят на окраската. В ляво от него има четири секции в които ще се актуализира постоянно информацията за актуални събития .Най долната част на сайта се намират три отделни секции , най в дясно е секция " Местоположение " на която секция има интерактивна географска карта " Google Map " по която можем да се ориентираме и намерим къде точно и как да стигнем най бързо до развъдника, в средната секция " Връзка с нас " създателите на сайта са посочили телефон за контакт със собственика на развъдника неговото име, както и E-mail за писмена кореспонденция и връзка със собственика на развъдника , най в дясно са разположени икони с логото и директни препратки към други сайтове пряко свързани с развъдника като първата икона е връзка със Световната киноложка организация, втората икона е за връзка с Българската федерация по кинология и останалите три икони към Ловни сайтове които подпомагат и увеличават познаваемостта на развъдника.
Както е видно от всичко изброено до тук смятам че сайта е изграден и организиран много добре интерфейса е лесен и удобен за използване , бързо може да се ориентираш в менютата и под менютата, а визията е подпомогната от допълнителни интерактивни карти и картини. В горната част на сайта се забелязва широкото поле в което има бърз достъп до отделните секции и потребителите бързо могат да се ориентират това което ги интересува , както и една много актуална икона на https://facebook.com която прави директна препратка и свързване с най глобалната интернет мрежа за информация, връзки и споделяния на файлове.
За потребителите използващи сайта е предвидено специално поле за регистрация и чрез това те оставят имейла си , като чрез него могат да получават известия за нови събития , като свободни кученца за продажба ,изпити от изложби и плануваните кучила на развъдника и за това какви дейности са предвидени за в бъдеще и по този начин потребителите бързо научават за новостите по развъдника и новите кучила и обратната връзка с развъдника и неговите потребители.Това че има наличие на обратна връзка помага в голяма степен на развъдчика да установи какво е мнението на потребителите одобрение или неодобрение за определено кученце или кучило евентуално ако не е доволен да остави и напише своето мнение и оплакване , като го изпрати на имейла .
Въпреки на скоро регистрирания развъдник и сайт който все още е в процес на разработка развъдника бързо набира все по голяма популярност и известност в страната както и в други страни на Европа , продажбите на кученца от момента на регистрация на развъдника се е увеличил с около 40 % , като развъдника отчита печалба с около 10% след направените разходи по откриване на развъдника данъци такси и консумативи по отглеждането и развъждането на кученцата. Пазарът на ловни родословни кучета в България през миналата една година се е увеличил с около 40 % , като същевременно пазарният дял на Развъдника в страната е около 15 %. Продажбите на развъдника както и търсенето през 2013 г.се увеличават въпреки тежката финансова криза и покупателна способност на българските ловци. Поради големият брой новоприети положили успешно изпит ловци в страната търсенето и продажбите на ловни родословни кучета се увеличават въпреки че все още се предлагат кучета без родословие,произход и ниска цена от различни породи въпреки това пазарният дял на развъдника се увеличава в предвид това че все повече ловци искат да притежават стойностни,качествени с доказан ловен,екстериорен, инстинкт произход кучета.
В средата на полетата се вижда че всеки потребител може намери веднага информация за самата порода от къде и как произлиза , какви са международните правилници и изисквания на Световната киноложка организация , правилниците за провеждането на ловни и киноложки състезания, какви са стандартите на породата за нейното развитие за това как да се избегнат отклонения от стандарта на породата курцхаар.
Сайта дава възможност за това как,какво и критериите по които да си изберем кученце така че то да задоволи максимално потребителите на сайта.
Сайтът подържа и онлайн четене , като всички надписи се четат много добре има възможност чрез отделна секция която е постоянно достъпна на екрана да увеличава и намалява шрифта също така дава възможност превключването на едни от най- често използваните чужди говорими езици .
Разработчика на сайта е включил доста разнообразна текстова информация, галерия със снимков материал.Има също преглеждане и зуумване на отделни снимки в галериите разнообразяването на източници за рекламиране дава по големи възможности на развъдника за насърчаване на продажбите и директен маркетинг води до по големи продажби.
В сайта маркетинга използващ специални събития като включва различни мероприятия с организирането и честването на ловни спортни празници и състезания , организирането на световни киноложки изложби които допълнително привличат клиентите и потребителите на сайта, като пример за това са Откриване и закриване на ловният сезон и Световната киноложка изложба .
Най разпространения начин за рекламиране в мрежата са банерните реклами в сайта има разположени няколко банера които рекламират различен вид стока и носят на собственика на сайта допълнителни приходи от реклама та им на сайта
Шрифтът на текста на основните секции е четим и не е голям но е с тъмен фон на бяло поле което му позволява добра четимост.Основните секции са с много добър и едър шрифт открояващи се от останалите върху които са сложени .Основният фон на секциите който е подбран е съобразен с цветът и размерът на шрифт, както и и в другите отделни секции там където разработчикът е искал да се наблегне и за по голямо привличане на вниманието, всичко това е допълнително подпомогнато със специалната секция за бърз достъп до нея за увеличаване и намаляване на текста.
Информацията и локализацията е персонализирана съобразно нуждите на потребителите. Не всички надписи са преведени на български в предвид това че сайтът е все още в процес на разработка. В главното меню клиентите могат да избират различна категория и конкретна информация за породата.
Страниците на сайта се зареждат нормално бързо без да насичат и с необходимата резолюция , преминавате в различни менюта и под менюта е нормално, като времето за кликване върху надписа и зареждането е нормално без насичане.
В заключение искам да кажа че са спазени основните принципи и похвати които действат в електронният маркетинг, като се има в предвид че сайтът е все още в разработка и търпи допълнителни промени и новости които ще го направят по атрактивен,разбираем и конкурентно способен да бъде в максимална степен изпълняващ желанията на клиентите си .
- ИДЕНТИФИЦИРАНЕ - сайтът дава възможност чрез регистрацията си в него и оставянето на мнения и препоръки собственикът на развъдника има възможност да разбере какви очаквания, търсения и предпочитания имат потребителите.
- ИНТЕРАКТИВНОСТ - интерактивността се осъществява в сайта със различните галерии снимков материал
- ДИФЕРЕНЦИРАНЕ - Всеки клиент може да се запознае и избере това което пряко го интересува и иска да види кое,как и защо е направено и организирано .Всичко е направено в стегнат и разбираем стил съобразен с потребностите и изискванията на клиентите
- ПЕРСОНАЛИЗИРАНЕ - като цяло сайтът е направен така че цялата информация да е максимално близка и разбираема към клиентите да могат чрез нея да направят правилният и добър избор и съобразена с изискванията на клиентите

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Модел за анализ на сайт в уеб-пространството 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.