Новата модна линия


Категория на документа: Други


В избора на алтернатива груповото взаимодействие е постигането на консенсус обикновено води до поемане на по-голям риск, отколкото би било приемливо при индивидуалното вземане на решение. Във всеки случай груповото решение има повече шансове да бъде прието, когато е резултат от участието на онези, които ще бъдат засегнати от неговите последици.
Стилът на вземане на решения в компанията е предимно либерален и демократичен.
Демократичният се характеризира преди всичко с използване на колективни форми за обсъждане и вземане на решения. Характерно тук е и делегиране на права от ръководителя към сътрудниците си, на които се предоставя информация за организацията като цяло. Предимства на демократическия стил са:
Този стил стимулира инициативността и творческата активност, създава чувство на удовлетвореност от работата. Също така повишава отговорността за цялостната дейност.
Недостатъци на демократическия стил е удължаване на цикъла на вземането на решение, което води до голям разход на време.
Характерно за либералният стил е много силно изразена творческа активност и инициативност. Характерно предимство е повишеното чувство за отговорност и самодисциплина, чувството на удовлетвореност от работата и благоприятен социално -психологически климат Слабости на либералния стил са, че резултатите зависят предимно от качествата на сътрудниците и че се създават предпоставки за общо понижаване на дисциплината.
Либералния стил се прилага при високо квалифицирани специалисти, при проблеми от евристичен характер, решаването на които предполага лична амбиция, целеустременост, самодисциплина. Такъв стил се прилага при ръководството на проектантски и конструкторски колективи. На практика обаче използването на един стил на ръководство в неговия чист вид не е възможно, нито целесъобразно.
Има случаи, когато отделният човек решава по-добре, отколкото група и това се изразява в условия на времеви дефицит, също когато е налице единствен специалист, който може да реши проблема и когато проблемът се повтаря.

Трябва ли новата линия панталони да е принципно нова и отделна от предишните?

Новата линия панталони трябва да е принципно нова и отделна от другите. Нищо не характеризира предшестващата компания така добре, както желанието да приви това което прекалено дълго е било успешно.Търговската дейност е гъвкава.Тя изисква бързи пазарни рефлекси за ориентиране в пазарната обстановка.Ефективната търговска дейност изисква влагане на всички сили, в това число продуктови иновации създаване и предлагане на нови или усъвършенствани продукти.Именно това е и решението на компанията Levi Strauss за новата линия панталони да бъде нова и отделна от предишните.Генерираната идея за нов продукт е насочена към задоволяване на потребностите на пазара.

Какво според Вас би трябвало да включва дизайна на новия модел?

Взимане на решения за пускане на нов продукт не е свързано само с икономически отношения но и с дизайнерски решения. Защото дизайнът на новата линия мъжки панталони, е това, което я отличи от марките на конкурентните фирми и ще създаде благоприятно отношение на потребителя към предлаганият модел. Особено важно в случая е да се наблегне на цвета,модела и функционалността на панталоните с марка Slates. Новите джинси трябва да бъдат произвеждани в богата цветова гама, която да позволява носенето им както от младежи, така и от потребители от деловият свят, които предпочитат неформалното облекло. Цветът трябва да накара всеки един, независимо от социалният му статус да забележи новият модел и да го стимулира към покупка. Новия модел джинси Slates следва да са практични, здрави, удобни, но и достатъчно модерни.

Използвана литература:

1. http://studentskigrad.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=4293:2012-08-06-08-54-30&catid=56:2011-01-05-10-29-01&Itemid=90
2. http://www.referati.org/pravilniqt-model/12515/ref/p4

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Новата модна линия 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.