Новите BCF прежди за автомобилната индустрия


Категория на документа: Други


НОВИТЕ BCF ПРЕЖДИ ЗА АВТОМОБИЛНАТА ИНДУСТРИЯ

Целта на появата им в автомобилната индустрия е да сменят стандартните нетъкани текстилни материали, използвани досега за тапицерията, с покрития с плюшена повърхност. Преимуществата им са ниското базово тегло и отличната устойчивост срещу замърсители.

За тези покрития, BCF преждите направени от ПА 6, с много по-финни филаменти от тези които в преобладаващите случай се използват при производството на тези покрития. Rieter откри нова текстурираща система, която е по-подходяща за тази област.

ТЕКУЩА СИТОАЦИЯ

За текстурирането на BCF преждата, изключително се използва днес доставяне в ............... С този процес горещата прежда се сгъстява до .................. в ..................... Това формиране става чрез триене в стените на ............ След това ................. се охлажда върху перфориран барабан и отново се изтегля на нишки.

Недостатъкът на този процес е в това, че формирането зависи от множество параматри.Особенно повърхностната обработка при носене и разкъсране на всички части в ................. има директно влияние върху качеството на преждата. Тази процедура има определени граници и финността на филаментите трябва да е най-малко 6 dpf.Тази прежда има различен вид фрикционно поведение в текстуриращият джет, защото по-финните филаменти са по-чувствителни към увреждания от BCF преждите с единични филаменти от12 до 25 dpf.

По-нататък нововъведенията в традиционната процедура, предлагат по-добър контрол на ............... беше опитано със захранване със валове и така не задълго зависи само от триенето. Както и да е тази система е много сложна и трудно се упражнява контрол. При настилане опастността при образуване на ватка е висока, особенно прфинни монофиламенти.

НРТех системата

За да преодолее съществуващите граници на конвенционалните системи и да гарантира благонадежден текстуриращ процес, Rieter създаде HPTex системата.(фиг.1). С тази система ................. се формира с помощтта на текстуриращ джет и охлаждащ барабан (фиг.2). В този случай триенето не е по-голямо от фактора уместен за процеса, и така формуването може де се контролира, чрез специфични настройки на текстуриращия джет и охладителния барабан. Тези резултати дават много предимства във икономически и качествен аспект.

Системата реагира съобразно неравномерното разпределение на влакната в преждата й при предене. Допълнително, вариващите пигментни свойства и разликите в темпиратурите са с много малко влияние върху процеса и качеството на преждата. Причината за това е, че триенето е не повече от необходимото за процеса.

Резултатите са висока благонадеждност в зависимост от характеристикитена преждата. BCF преждите с много финни монофиламентимогат да бъдат текстурирани внимателно и въпреки това при висока скорост. Освен това подвижността във вътрешността на текстуриращият джет и върху охлаждащия барабан

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Новите BCF прежди за автомобилната индустрия 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.