Определяне и описване на изделие - лампа


Категория на документа: Други


1. Описание
1.1. Предназначение

Хроматичните осветителни тела от този клас се използват широко в практиката и ежедневието. Намират приложение навсякаде от дома и бита до бизнеса и практиката. Основните им функции са да осигоряват светлина и се спадат към така наречените источници на изкувствена светлина. Конкретно изделието от тази серия и клас е предназначено за работа в среди с висока влага, за осигоряването на видимост.

1.2. Характеристики на изделието. Описание на конструкцията

Основният орган на лампата AJ 9631-D е крушката, която осигорява и разпръсква хроматичния поток от светлина след вклучването й към мрежата.

Техническите данни на хроматичното тяло за баня са :

Основните технически характеристики на изделието са:
* Максимално захранващо напрежение: 250V AC ;
* Максимален комутиран ток 0,5А;
* Брой на комутираните групи консуматори: 1 бр.;
* Степен на защита: IP44;
* Максимална мощност: 40W;
* Вид на инсталацията: закрита;
* Работно приложение: произволно в пространството, но препоръчително във вертикално;
* Габарити: 95х50х50 mm;
* Маса: 225g;

Описание на конструкцията
Осветителното тяло се състои от фасунга, поставена в декоративен корпус прикрепен към овално тяло, което се монтира на стена или друга повърхност. Към така съставения корпус се прикрепя декоративен аплик от стъкло, посредством две шпилки. Корпуса на осветителното тяло е изолиран от външната среда посредством пластмасов капак от термореактивна пластмаса, който също служи и за монтиране на изделието към стена или друга повърхност. През пластмасовия защитен капак се изкарват и проводниците, служещи за свързване на осветителното тяло с електрическата инсталация. Изделието "осветително тяло" може да бъде видяно на фигура 1.

1. Основа 8. Пластина месингова
2. Шпилки 9. Пластина декоративна
3. Изолационна основа 10. Мост декоративен
4. Уплатнение гумено 11. Проводници
5. Резба куха 12. Крушка
6. Корпус за Фасунка
7. Корпус керамичен

1.3.Особености на условията на работа. Монтаж на изделието за работа в реални експлоатационни условия.
Изделието е предназначено за работа при нормални работни условия или условия с повишена влажност и концентрации на водни изпарения или кондензирали капчици.
Важно за нормалната работа на изделието също е и отсъствието на агресивни компоненти и компоненти с рязяждащ и серен характер.
Лампата функционира оптимално при температурни колебания в границите на -20 ◦C до +55◦C и при относителна влажност на въздоха до 160%.
Разбира се по-горе изброените условия са и условията когато изделието е монтирано правилно и изолирано, не са на лице висящи проводници и изделието е прикрепено към стена или друг неподвижен источник, а ни просто увиснало на проводника.

ВНИМАНИЕ:Всички монтажи и ремонтни работи се извършват само от правосособни лица и при изключено главно захранване на електроразпределителната мрежа!

2. Условия в предприятието, в което се произвежда изделието. Оценка на пазара.
2.1. Произвеждани ли са други аналогични изделия в същото предприятие?
Микимак ЕООД гр. София е основана през 1990г. с основна дейност търговия на едро и дребно. Понастоящем има верига от магазини в София и Перник. Основна цел е покриване изискванията на клиента по отношение на електрообзавеждането и съпътстващите го дейности.
Условно предлаганите продукти могат да се разделят на следните основни категории и групи:
Електроматериали - Ключове и контакти, разклонители, аксесоари и апаратура за крайно електроразпределение. Апаратура за електроразпределение ниско напрежение, контрол и защита. Индустриален контрол и автоматизация. Кабели и инсталационни материали. Аксесоари, ел.инструменти и уреди.
Електроуреди - Нагревателни уреди. Вентилатори. Електромотори.
Осветителни тела - Осветителни тела за вътрешно обзавеждане - декоративни, за насочено осветление, луминисцентни, специализирани. Екстрериорни осветителни тела - градински, паркови, улични. Аксесоари и консумативи за осветителни тела - лампи, трансформатори и баласти, стартери и запалвания.
Микимак ЕООД разполага със свободен капацитет за услуги и всички основни технологии за разкрояване, щанцоване и огъване на метални листове, шприцване и пресоване на пластмаси, всички основни галванични покрития, технологични лини за производсво на специфични детайли и изделия, технологии за закаляване и повърхностна термична обработка на матеряли и ТЛК рязане.

2.2. Оценка на производствената листа на предприятието и на възможностите за използването на взаимствени детайли.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Определяне и описване на изделие - лампа 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.