Определяне на финансовите възможности на населението да инвестира в жилищна недвижима собственост (с привлечени средства)


Категория на документа: Други
ИКОНОМИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ-ВАРНА
КАТЕДРА"ИКОНОМИКА И УПРАВЛЕНИЕ НА
СТРОИТЕЛСТВОТО"

Специалност "Икономика на недвижимата собственост"
Дисциплина "Урбанистика"

КУРСОВА РАБОТА

НА

ТЕМА : Определяне на финансовите възможности на населението да инвестира в жилищна недвижима собственост(с привлечени средства)

Авторски колектив: Научен ръководител:...............

ВАРНА, 2013

Условие:

Младо семейство с едно дете живее при родителите на един от съпрузите в ж.к. Левски на град Варна.Апартаментът е тристаен с площ под 90 кв.м и е изпълнен по строителна технология едро панелно жилищно строителство(ЕПЖС).Съпругът е държавен служител,а съпругата е начална учителка.Единият от съпрузите получава детски добавки за детето.Работната заплата и детските добавки са единствен финансов източник за младото семейство.Семейството желае да закупи или построи тристайно жилище със същата квадратура в ж.к. Левски.

Иска се :

Семейството може да задели на месец около 500лв след като покрие всичките си разходи. Цената на тристаен апартамент 92 кв.м в квартал "Левски"- град Варна е между 45 000 и 58 000 евро.

Проучвайки пазара за недвижими имоти има и жилища, които са на по - ниска цена, но те са в други райони на Варна:

* Възраждане - 92 кв.м на цена 41 000 EURO;

* Кайсиева градина - 92 кв.м на цена 34 000 EURO;

* Владиславово - 92 кв.м на цена 30 000 EURO;

* Младост - 92 кв.м на цена 40 000 EURO.

Поради високите цени на апартаментите в град Варна семейството не може да си позволи покупката на такова жилище със собствени средства.

За да разберем дали семейството може да си позволи да изтегли жилищен кредит за закупуването на жилището, ще проучим условията на няколко банки..

Условия на SG Експресбанк:

Жилищен кредит Мост

Какво представлява Жилищният кредит Мост?

Жилищният кредит Мост е предназначен за клиенти, които желаят да закупят ново жилище и същевременно да продадат друг собствен имот.
* С кредит Мост клиентът получава финансиране до 100% от цената на новия имот. Тази сума включва част Мост до 70% от пазарната оценка на имота, обявен за продажба.
* Частта Мост замества личното участие при покупката и е равна на мин. 30% от стойността на новото жилище.
* След отпускането на кредита, клиентът разполага с максимален срок от 12 месеца, за да продаде старото си жилище и да погаси изцяло частта Мост без заплаща такса за това. През този период клиента заплаюа само лихви върху усвоената сума.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Определяне на финансовите възможности на населението да инвестира в жилищна недвижима собственост (с привлечени средства) 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.