Организиране и потдържане на беопасност при пътуване с воден транспорт


Категория на документа: Други


● Има няколко вида спасителни жилетки, като всяка една има свои специфики. Именно за това е нужна предварителната консултация със специалисти относно набавянето на подходящите спасителни материали за конкретния случай. Всеки на борда трябва да знае как да използва правилно тези материали. Правилата относно носенето на спасителната жилетка са различни в различните държави, затова предварително трябва да се информираме при какви условия е задължително използването и.

● Необходимо е да се уточни план за бързо и адекватно действие при падане на човек зад борда.

● Предварително трябва да се получи информация за съответните атмосферни условия, като при лоша прогноза е препоръчително пътуването да се отложи.

● Плавателното средство трябва да е оборудвано с всички необходими спасителни средства, като сигнални ракети, спасителни жилетки, пожарогасители и др.

● Вниманието на водача трябва да е повишено при разминаването с друго плавателно средство. Моторните лодки и яхтите трябва да предоставят предимство на корабите и безмоторните лодки, тъй като при тях маневрите са по трудни.

5. Заключение.

В настоящата среда на конкуренция и многообразие от различни видове туристически услуги в областа на транспорта, жизненоважно е осигуряването на добри условия и сигурност за привличане на потребители и за отвърждаване на пазара. Водният транспорт е един от най - рисковите видове транспорт. Условията при които той се осъществява сами по себе си предопределят множеството рискови ситуации свързани с него. Същевременно факт е, че в много от случаите произшествията свързани с водния транспорт водят до катастрофални последствия и голям брой жертви. Именно за това подсигуряването му и подсилването на мерките за безопасност са едни от най - важните цели за бъдещото му развитие.

Политиката на морска безопасност трябва да играе основна роля в икономиката на всяка държава. Общностното законодателство, мерките и контролните механизми са в процес на подсилване и подсигуряване след множеството досегашни мореплавателни произшествия. Естествено през годините, с бързото развитие на водният транспорт и все по - големият интерес от страна на туристите беше направено много и в тази посока. Тесният контрол и строгото прилагане на съществуващото законодателство, повечето контролни точки и инспекциите на плавателните средства, са примери за големите усилия, които са направени за подобряване на морската безопасност. Със сигурност в бъдеще се очакват още множество подобрения, които ще допринесат за обезопасяването на водното пътуване и превръщането му в сигурно и приятно преживявяне.

Библиография

1. www.australianexplorer.com

2. www.englis.peopledaily.com

3. www.infomar.org

4. www.wikipedia.org

??

??

??

??

- 2 -

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Организиране и потдържане на беопасност при пътуване с воден транспорт 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.