Основни стратегии на ресторант


Категория на документа: Други


УНИВЕРСИТЕТ ПО ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ - ПЛОВДИВ
СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ
КАТЕДРА "ХРАНЕНЕ И ТУРИЗЪМ"
Степен - магистър, обучение - задочно
специалност " Туризъм"

Реферат по Стратегически и оперативен мениджмънт

Тема:Основни стратегии на Грил - бар " Димарко"

Изготвил: Проверил:
Таня Демерджиева Плоф. Божидар Хаджиев
Фак.№1361

Съдържание:

1. Кратко въведение

2.Описание на обекта
* Мисия
* Визия
* Краткосрочни (конкретни) маркетингови цели.
* Дългосрочни (основни) маркетингови цели.
* Задачи.
* Резултати.
3.Маркетингови стратегии.
4.Елементи на малкетинговия микс.

5. SWOT анализ на Грил - бар " Димарко"

6. Заключение.

2. Кратко въведение
Концепциите за управление на производствената и търговската дейност в заведенията за хранене и развлечения търпят развитие, като все по-голямо внимание се отделя на кадровата политика. Всяка фирма определя характеристиките и изискванията към отделните категории персонал, както и методите на управление.
Един от основните компоненти, съставящи съдържанието на управлението са функциите. Функциите на управлението имат специфичен характер, особено съдържание и могат да се изпълняват самостоятелно или неразривно свързани. Много често те проникват взаимно една в друга и в системата на управлението се обединяват като един цялостен процес.
Мениджърите на заведениятаизпълняват много основни видове дейности. Степента, до която те могат да завършат всяка една от тях влияе на техния успех. Всички основни дейности на управлението са важни, не може да се пренебрегва нито една от тях.
Функциите на управлението на дадено заведение са конкретен вид управленска дейност, която се осъществява чрез специални начини и съответна организация на работата.
Управлението на едно заведение включва няколко функции:
* Планиране;
* Организиране;
* Координиране и регулиране;
* Създаване и поддържане на ясни и открити комуникации;
* Активизиране и стимулиране;
* Контрол, отчет и анализ.
2.Описание на обекта
Грил - бар " Димарко" е разположен в полите на Родопите, заобиколен от водите на река Чая. Туке мястото, където можете да прекарате комфортно времето си и да се разсеете от сивото ежедневие, благодарение на отличаващия се пейзаж.
Приготвили сме ви асортимент от ястия, който да задоволи дори и най - изтънчения вкус. Изобилието от зеленина и красиво подредени маси, балансирани между елегантния и бохемски стил, допълват приятната атмосфера.
Заведението разплага с екзотична градина, включваща 170 места, а за студените месеци - два салона, с общо 120 места. Те са с модерен свеж дизаин, предразполагащи към приятни емоции и изживявания.
За най - малките има обезопасен детски кът. Там вашето дете може да играе на воля и да се забавлява докато вие релаксирате сред прекрасната обстановка.
При нас можете да празнувате лични празници, служебни банкети, частнни партита, новогодишни тържества, да чествате вашите незабравими сватбени мигове, или просто да прекарате една приятна вечер.
За гостите на ресторанта е осигурен безплатен паркинг.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Основни стратегии на ресторант 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.