Отчет от проведена базова практика в ресторант


Категория на документа: Други


Икономически университет - Варна
Колеж по туризъм - Варна

Отчет от проведена базова практика

в ресторант "DiWine"
проведена на датите от 04.11.2013-08.11.2013

Изготвил: Никол Тодорова Фотинова

Факултетен номер: 8874 Група: Х-2

Проверил: гл.ас. Ангел Великов

История:

Улица "Шкорпил" е създадена след събарянето на старите турски казарми през 1890 г. Първото си име "Мария Луиза" получава през 1893 г., а след смъртта на Херман Шкорпил, с постановление на Общинския съвет от 17 юли 1923 г., е преименувана на "Херман Шкорпил".
Типична варненска улица, запазила някогашния си чар и атмосфера, тя пренася разхождащите се по нея в спокойствието на стария град. На ъгъла на ул. "Антим I" и "Херман Шкорпил", с красотата си и с издържания стил привлича вниманието двуетажна сграда с купол.

Задача 1.

* Опишете с какви складови и подготвителни помещения разполага вашият обект? - 3 складови помещения, помещение - топла кухня, миялна, сладкарско помещение.

* Какво е обзавеждането на отделните складови помещения?

1. Фризер за зеленчуци, мивка, рафтове;

2.Хладилник за яйца, мивка, рафтове;

3. Хладилник за зеленчуци, рафтове със зеленчуци, два физера за риба, един за пилешко месо, един за свинско месо и един за сладкарски продукти, машина за вакуумиране, мивка, стелаж със сухи храни (като ориз, брашно, сол и т.н.), рафтове с домакинска хартия, гъбички, шванти, кърпи и др.

* При каква температура се съхраняват хранителните продукти? Във фризерите се поддържа температура по ниска от -18°С. В хладилниците: от 0°С до 4°С.

* Какви са подготвителните помещения? За яйца, за телешко, за птици, за риба и за зеленчуци.

* Каква е последователноста на технологичния процес при предварителната обработка на зеленчуци? Измиване, обелване и/или почистване, отново измиване, нарязване и топлинна обработка.

Задача 2.

* Какви декорации се използват при оформяне на студените предястия? Използват се всякакви видове рингове, форми и ножове. Продуктите използвани за окраса са най-често рукола, розички от домати и краставици, къдрав магданоз, чери домати и др.

* Кои салати са най-често предпочитани от клиентите и кои според вас са причините за това? Според моите наблюдения това са Шопска, Овчарска, Руска салати и Снежанка. Причините най-често са сезонноста на продуктите и предпочитанието на клиента насочено към националната кухня.

* Какви сосове (студени и топли) се приготвят в обекта?

1. Студени:

лимонов сос (лимонов сок, сол, жълтък, олио);

песто (бланширан босилек, олио, пармезан);
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Отчет от проведена базова практика в ресторант 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.