Отчет за проведена специализирана практика


Категория на документа: Други


ІХ.
Основни характеристики на маркетинговата система.
10
Х.
Информационна управленска система
11
ХІ.
Иновационна политика и управление на качеството
11


I. Договор за учебно - производствената практика

II. Организационно - управленска структура и правна форма на предприятието.

"Фаворит Мебели" ЕООД е еднолично дружество с ограничена отговорност основано през октомври месец 2012г. Дружеството се управлява от собственика Пламен Куртев.

Основната дейност на "Фаворит Мебели" ЕООД е свързана с производството на корпусна и мека мебел, като по-голяма част от производството е ориентирано към корпусната мебел. В цеха на фирмата се изработват широк спектър от изделия: мебели за бита, офис и хотелско обзавеждане, детско обзавеждане, както и обзавеждане за училища и детски заведения.

Фирмата се е специализирала в изработката на нестандартни мебели. Продукцията на фирмата се отличава с уникален дизайн, стил по желание на клиента и изработка на всякакви индивидуални проекти.
"Фаворит Мебели" ЕООД извършва и допълнителни услуги като:

* разкрой на всички видове ПДЧ (плоскост от дървесни частици) и МДФ (Дървесно-влакнеста плоча със средна плътност) плоскости, кухненски плотове и гърбове по размери на клиента;

* кантиране на всички видове мебелни плоскости, като размерите и цвета на канта са според проекта на клиента. Използваните лепила гарантират висока здравина;

* фрезоване на всички видове ПДЧ и МДФ плоскости;

* пробиване на отвори за панти и др.

Фирмата разполага с последно поколение машини, поради което предлага бързо обслужване на най-високо качество. Някой от тези машини са: циркуляр, кантираща машина, криволинейна кантираща машина, машина за изрязване на алуминиеви профили, настолна бормашина, компресор, винтоверт, шлайф машина, машина за пробиване на отвори и др.

Целта на дружеството е да удовлетворява индивидуалните желания на своите клиенти, като своевременно да разшири своята площ и персонал за по - бързо и още по - качествено обслужване. Също така "Фаворит Мебели" ЕООД се стреми да увеличи своята търговска печалба и дела си на пазара.

Организационно - управленска структура на "Фаворит Мебели" ЕООД

Организацията на управлението на предприятието е представена с линейна структура. Всяко звено от едно и също равнище се подчинява на един и същ ръководител. Във вертикално отношение връзката се изразява във отношение ръководител - подчинен.

Предимства на тази структура са оперативното бързо ясно предаване на управленски команди. Броят на подчинените на тази форма не трябва да бъде повече от 7-8 души, а в нашия случай това са 6 души.

В линейната структура съществува строга йерархия тъй като всеки от изпълнителите е подчинен само на един ръководител, от когото получава задачи и пред когото се отчита. Този ръководител заедно с другите ръководители от едно и също равнище по аналогичен начин се подчиняват на по горе стоящия единствен за тях ръководител. Това позволява пълно единоначалие и централизация на управлението.

III. Функции и задачи на обособените управленски звена.

Управител - Контролира цялостната дейност на фирмата, подписва документи и взима решения при сключване на сделки. В "Фаворит Мебели" ЕООД управителят също задава задания на работниците, както и работи с тях, когато е необходимо.

Технически организатор - Планира, организира, контролира, отчита, и анализира работния процес, както и завежда техническата документация. Организира и контролира доставките, правилното подреждане и съхранение на материалите. В разглежданата фирма техническия организатор извършва и разкрой на мебели и обзавеждане, контактува с клиентите, помага им за избора на цветове, модели, визия и прочие на желаната от тях мебел.

Общ работник - мебелист - Отговаря за своевременно и качествено изпълнение на възложената му работа, носи отговорност при нанесени вреди при осъществяване на дейността по пренасяне, товарене и почистване и обработка на ПДЧ и МДФ плоскости. Приема заповеди от управителя и от техническия организатор.

IV. Производствена структура на предприятието.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Отчет за проведена специализирана практика 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.