Пазарно проучване на фирма


Категория на документа: Други
І. Предварителен анализ

1. Предмет на дейност на фирмата

Компания " Дерони " е основана през 1991 г. и към момента е една от най-големите в страната в своя бранш. Фирмата се занимава с производство и търговия на артикули от хранително - вкусовата промишленост.

"Дерони" използва напълно автоматизирана производствена линия за изработване на всеки от продуктите си. Съвременното оборудване включва български и вносни машини.

2. История на фирмата
* 1992 година - Отваряме врати на първата фабрика на Дерони в град Стара Загора.
* 1993 година - Откриваме втората фабрика на Дерони в град Хасково.
* 1994 година - Марка Дерони излиза първа на пазара в Русия с дванадесет вида кетчуп.
* 1998 година - годината, в която се раждат трите незабравими вкуса на лютеници Дерони - домашна, традиционна и пикантна, които се превръщат в любима храна за всяко българско семейство.
* 1999 година - Дерони стартира продажби в Израел, Румъния и Хърватска.
* 2000 година - търговски центрове в най-големите градове в страната - София, Пловдив и Варна
* 2001 година - Компания Дерони е сред първите производители в България, които получават високоценения сертификат за качество по стандарта ISO 9001:2000, с което в производството се въвежда система за управление на качеството.
* 2002 година - Компания Дерони започва да произвежда естествено ферментирал соев сос.
* 2003 година - Създаване на едросмляна лютеница. За кратък период от време, лютеницата се превръща в любим продукт на българските семейства.
* 2005 година - Предлага на пазара испанския зехтин San Lazaro.
* 2006 година - Откриване своя фирма за производство на свежи зеленчуци. По този начин, Дерони затваря целия цикъл на производство.
* 2007 година - Откриване на най-новата фабрика на Дерони в град Стара Загора.
* 2008 година - Компанията предлага на пазара своята златна серия лютеница Велика - Майсторски продукт.
* 2009 година - Отваряме врати на новата фабрика Дерони за производство на майонеза и майонезени сосове.
* 2010 година - За втора година марките на Дерони бяха удостоени в престижното отличие Superbrand за България. Тя отличава и популяризира изключителни търговски марки, които са заслужили доверието на потребителите. Superbrands е свидетелство за изключителната репутация на марката сред настоящи и потенциални клиенти.
* 2011 година - През тази година компания Дерони пуска на пазара новата супер марка " Царица". Продуктите с тази марка са уникална селекция на Дерони, създадени с царствен дух, хармония от природата и много любов.
* 2011 година - Компания Дерони представи своите премиум продукти, лютеница Велика и Лютеница Царица, на престижния европейски форум в Брюксел - Дни на отворените врати 2011.
* 2011 година - официална и независима дегустация на лютеници "Да преоткрием традицията", на която Лютеница Царица и Лютеница Велика са отличени с почетните първи места. Професионалната комисия съвместно с посетителите на международното изложение в София бяха единодушни в решението си да класират Топ продуктите на Дерони на първо място както в потребителската дегустация, така и в професионалната.

3. Юридически статут на фирмата

Компания " Дерони " е дружество с ограничена отговорност (ООД).

4. Структура на собствеността

Главен Директор на фирма " Дерони " е Вълю Вълчанов. Компанията е сред големите работодатели в България. Осигурява заетост на почти 300 души и има принос за повишаване на заетостта в районите на градовете Стара Загора, Хасково, Пловдив, София, Варна и Бургас.

5. Асортимент

o Традиционни лютеници
o Едросмлени лютеници
o Домашно направени
o Кетчупи
o Сосове
o Соеви сосове
o Майонези
o Горчици
o Лютивки
o Консерви
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Пазарно проучване на фирма 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.