Похвати по Мочо


Категория на документа: Други


РУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ "АНГЕЛ КЪНЧЕВ"
ФАКУЛТЕТ "ПРИРОДНИ НАУКИ И ОБРАЗОВАНИЕ"

КУРСОВА РАБОТА

по
Методика на обучението по предмета

" Човекът и обществото"
Похвати:
1. Пъзел
2. Дописване на изречение

Изготвил: Проверил:

1. Похват- Пъзел
Картата на моята родина - 4 кл.
Учебник: "Човекът и обществото"2007г. ; автори: Р. Кушева, Р. Пенин; изд. Булвест 2000

Цел на урока: Затвърждаване на умението за работа с географска карта, умението за извличане на информация от нея и затвърждаване на знанията за условните знаци и тяхното значение.

На децата се раздават отпечатани пъзели.

Децата подреждат картата на България. Пъзелът е подходящ за обобщителен урок, тъй като картата може да бъде използвана за затвърждаване на знанията от няколко урока - природно географски области на България, реки в България, по-големи градове в България.
Вече подреденият пъзел може да бъде използван и за запознаване на учениците с новия материал - административното деление на територията на България.

2. Похват- Дописване на изречение

Урок: № 23 Официалните празници в Република България - III клас
Учебник: "Човекът и обществото"2008г. ; автори: Р. Кушева, Р. Пенин; изд. Булвест 2000
Пред учениците се поставя за задача да попълнят липсващите думи в изреченията.
1. Периодът на владение на българските земи от Османската империя традиционно се означава в българската историография от Освобождението насетне като турско или по-точно османско робство.

2. Денят на труда и на международната работническа солидарност (известен като Ден на труда, Първи май) се отбелязва ежегодно на 1 май. На тази дата, много страни в света честват обществените и икономически постижения на работническото движение.

3. В българския народен календар Гергьовден е един от най-големите празници през годината и най-големият пролетен празник.

4. Съединението на България е актът на фактическо обединение на Княжество България и Източна Румелия през есента на 1885.

5. Денят на народните будители е български национален празник, който се чества всяка година на 1 ноември. На него се почита паметта на българските просветни дейци и революционери.

6. Трапезата на Бъдни вечер е тържествена. По традиция се приготвят постни ястия: варен фасул, пълнени чушки, сарми, жито, тиквеник, ошав, чесън, мед, орехи, плодове, обреден хляб и др., за да бъде годината с много храна. Техният брой трябва да бъде нечетен, най-често 7, 9 или 11.

7. Коледарите обхождат домовете на групи, като тръгват винаги в източна посока. Във всеки дом изпълняват песни за прослава на стопаните и благопожелание. Стопанинът кани около трапезата младите мъже и ги черпи с вино и ракия, а после момата ги дарява с вит кравай. Даряват ги още с пари, месо, боб, брашно, вино и др.

8. В християнската религия на Възкресение Христово (Великден) се чества възкръсването на Иисус Христос на третия ден, след като е разпънат на кръст и погребан. Празната гробница е видяна от жените мироносици, посетили гроба. Иисус Христос се явява на Мария Магдалена и на апостолите. ̀

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Похвати по Мочо 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.