PR кампания на тема: Популяризиране на онлайн услуга


Категория на документа: ДругиНационална Априловска гимназия

PR кампания
за популяризиране на продукт на нова онлайн услуга за закупуване на билети за театър, кино и концерти.

Изготвил: Проверил:

Дата: 23.01.2014г.

Съдържание

1.Същност на проблема

2.Описание на целите и задачите. Бюджет.

3. План на действие

4. Самооценка

1.Същност.
Интернет маркетингът, също известен като цифров маркетинг, уеб маркетинг, онлайн маркетинг или е-маркетинг, това е използването на Интернет за маркетинг, реклама и промоция на продукти или услуги и идеи. Той е един от основните компоненти на електронната търговия (E-Commerce).
Електронната търговия се състои в купуването и продаването на продукти и услуги чрез електронни системи като Интернет и други компютърни мрежи. Количеството на търговията, която се осъществява електронно е забележително нараснала с широкото разпространение на Интернет.
За да се улесни глобалната търговия възникват различни схеми за електронни пари. Подобни схеми предлагат конкретни решения за преодоляване на риска, свързан с доверие, информационна сигурност, международни финанси и други фактори криещи несигурност.
Доверието е един от основните фокуси на специалистите по електронна търговия. В традиционната търговия голяма част от механизмите за изграждане на доверие са свързани с формата на комуникация между участниците - средства, свързани с контакта лице в лице. При отдалечения достъп (в условията на интернет, например) много от традиционните механизми за установяване на доверие между участниците не съществуват. Затова се използват варианти, които да подсилят останалите или да въведат нови механизми за изграждане на доверие.
CTS Eventim AG е водеща компания - лидер на европейския пазар в билетопродаването и забавленията на живо.
Над 120.000 събития в продажба през 2009 г. - CTS EVENTIM участва в почти всички концерти на най-големи артисти било като фирма, разпространяваща билети, организатор или и двете.
Присъствие в Европа - местни представителства в 20 държави - Германия, Великобритания, Швейцария, Русия, Полша, Унгария, Австрия и др.
Най-големи постижения на Ивентим в областта на продажбата на билети: Ивентим продава билети и/или организира концертите и туровете на почти всички световни музикални величия, работи с над 200 зали и театри в Европа, където е инсталиран софтуера на Ивентим. Отлични перспективи за развитие - благодарение на установени дългогодишни взаимоотношения с водещи международни организатори на концерти, Ивентим има възможност да изгради глобална билетна платформа.

2.Описание на целите и задачите. Бюджет.

Цели:
Утвърждаване на организацията и изграждане на доверие.

Целева аудитория :
Разнообразието от различни по вид събития предразполага към голям обхват на аудиторията. Но като се има предвид интернет потреблението организацията ще се насочи към хората между 16 и 45 годишна възраст.

Реклама:
Популяризирането на услугата ще се осъществи чрез публикуването на кратки статии във вестниците и реклами по радиото. Инвестирането във флаери, плакати, също и предмети с логото на фирмата ще помогне за разпространяването на информацията. Главният акцент ще е върху електронните медии. Ще се инвестира в договор с известна личност, която да е рекламно лице на кампанията.

Времетраене:
Проектът ще продължи около 3 месеца. Начало 01.04.2014 и край 01.07.2014 на кампанията.

Бюджет:
Бюджета включва инвестициите в радиото, вестниците и рекламните клипове на предлаганата услуга. Планиран е в рамките на 45 хил.лв.

План на действие

* С цел установяване необходимостта от проекта и мнението на аудиторията ще бъде проведена анкета. Тя ще е за онлайн посетителите на електронната станица. Резултатите от анкетата ще са от значение за изпълняването на PR кампанията.
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
PR кампания на тема: Популяризиране на онлайн услуга 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.