Представяне на неправителствена организация


Категория на документа: Други


ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ВАРНА
КАТЕДРА СОЦИАЛНИ И ПРАВНИ НАУКИ

КУРСОВА
РАБОТА
ПО УЧЕБНА ДИСЦИПЛИНА
ОСНОВИ НА УПРАВЛЕНИЕТО

Изготвил: Проверил:
Габриела Георгиева, проф.А. Мирчев
Фак.N: 51352127,
I курс, I група

Варна 2014

СЪДЪРЖАНИЕ:

► Описание на организацията

-история
-факти
► Мисия на организацията
► Цели на организацията

-дърво на целите
► Външна среда на организацията
► Вътрешна среда на организацията
► Проекти на организацията
► Спонсорство
► Интервю
► Заключение

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*Описание на организацията
Главната цел на УНИЦЕФ е да подпомогне изхранването, опазването на здравето и обучаневането на деца и майки в нужда. Организацията е действаща по цял свят. УНИЦЕФ разчита на частни дарители и на дарения от правителствата. Цялостното управление и администриране на организацията се провежда в централата на Ню Йорк.Центърът за доставки УНИЦЕФ е със седалице Копенхаген и служи като основна точка на разпределение на ваксини, лекарства за деца и майки с ХИВ,хранителни добавки,спешни заслони,учебни пособия и др. 36-членният Изпълнителен съвет създава политики,утвърждава програми и наблюдава административни и финансови планове. Изпълнителният съвет се състои от правителствени представители,които са избрани от Икономическия и социален съвет на Организацията на обединените нации, обикновенно за три години.Изпълнителен директор на организацията от 2010г. е Антъни Лейк.

-История
Организация United National Children's Fund е създадена на 11 декември през 1946г. от общото събрание на ООН, за да осигурява спешна помощ, храна и здравни грижи за децата пострадали от Втората световна война. През 1953г. , тя става неразделна част от системата на Организацията на обединените нации и името `и бива съкратено от United Nations International Children's Emergency Fund на UNICEF. След промяната на името и до ден днешен се използва възприетият акроним УНИЦЕФ.

-Факти
" След 1953г., когато УНИЦЕФ става неразделна част от системата на ООН, обсегът на неговата дейност значително се разширява. Към задачите му се включва широка хуманитарна дейност в развиващате се страни, в медицинска и просветна дейност в полза на майките и децата в тези страни. За тази си дейност УНИЦЕФ става лауреат на Нобеловата награда за мир през 1965г.

" УНИЦЕФ играе важна роля в подготовката и приемането на ООН на Конвенцията за правата на детето.
" За 2008г. събраните от организацията пари възлизат на $ 3,372,540,239 като правителствата допринасят за две трети от ресурсите на организацията. За останалата
част допринасят 6 млн. души чрез национални комитети в 190 страни.
На територията на тези страни има изградени над 200 представителства, за чиято работа спомагат 17 главни представителства.
" Във Флоренция се намира Изследователският център на УНИЦЕФ "Иноченти". Създаден е през 1988г., да укрепи научноизследователската способност на Детският фонд на ООН и в подкрепа на своето застъпничество за децата по света.
" През 1994г., УНИЦЕФ проведе среща на високо равнище за насърчаване създаването на индивидуални анимирани клипове, които показват международните права на децата. Създадена е колекция от анимирани късометражни филми, въз основа на Конвенцията за правата на детето на УНИЦЕФ.

* Мисия на организацията
Да се застъпи за правата на децата, за посрещането на техните основни нужди и разширяване на техните възможности, за да постигнат своя пълен потенциал;Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Представяне на неправителствена организация 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.